Τα πρώτα ελληνικά drones, είναι γεγονός!

Σε οκτώ μήνες εκτιμούν επιστήμονες και ερευνητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ότι θα βρίσκονται στους αιθέρες τα πρωτότυπα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη ελληνικής κατασκευής, για τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις.

Ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ευστράτιος Στυλιανίδης,  χρησιμοποιεί τους όρους «το μεγάλο drone» και «το μικρό drone». Όπως εξήγησε, το «μεγάλο drone» προορίζεται για χρήση σε ανθρωπιστικές αποστολές.

«Το μέγεθός του είναι τεράστιο αφού θα έχει διαστάσεις 7×4 και έχει τη δυνατότητα να μπορεί να πετάξει 8-10 ώρες και θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει φορτίο μέχρι 50 κιλά.»

Όπως επίσης ανέφερε ο κύριος Στυλιανίδης , το μεγάλο drone θα μπορεί να μεταφέρει τρόφιμα, φαρμακευτικά είδη ακόμη και άλλα υλικά, που είναι χρήσιμα σε συνθήκες διαβίωσης.

«Για παράδειγμα, μπορεί να μεταφέρει ένα κρεβάτι ή μία σκηνή, γιατί εκτός από τις άγονες γραμμές στα νησιά, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε απομακρυσμένες περιοχές, προκειμένου να αντικαταστήσει τα συμβατικά μέσα, όπως είναι π.χ. ένα ελικόπτερο, που τα κόστη είναι πολύ μεγαλύτερα.»

Leave a Comment