Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με τύμπανα… Αλέξη Τσίπρα

Αίσθηση προκάλεσε η μετά από καιρό παρέμβαση, του πρώην προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα λίγες ώρες πριν, με φόντο, το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στο κλειστό γήπεδο του Taekwondo στο Παλαιό Φάληρο, το οποίο διεξέγεται, αυτή την ώρα.

Τη σιωπή είχε επιλέξει ο κ. Τσίπρας μετά τις εθνικές εκλογές και την απόφασή του να αποσυρθεί από την προεδρία της παράταξής του, όμως οι αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν μια αιχμηρή τοποθέτηση, που λίγοι ανέμεναν.

Ο κ. Τσίπρας “κάρφωσε” τους πρώην συντρόφους του που αποφάσισαν να φύγουν από το κόμμα και να ιδρύσουν άλλο, λέγοντας, πως η αποτυχία στο να αναλάβουν τα ηνία της παράταξης ήταν η αιτία να αδιαφορήσουν, για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το μέλλον της αριστεράς, στη χώρα.

Αναφερόμενος στον κ. Κασσελάκη είπε, πως, «Ο νικητής, φέρεται να ζητά λευκή επιταγή τριετίας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές. Προεξοφλώντας έτσι την εκλογική αποτυχία και αδιαφορώντας και αυτός, για τις συνέπειές της», ενώ θεώρησε σκόπιμη τη διεξαγωγή νέων εσωκομματικών εκλογών, για την εκ νέου ανάδειξη προέδρου.

Ο μέχρι πρότινος υποστηρικτής του νέου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, φαίνεται, πως “του γυρίζει την πλάτη”, αφήνοντας τον ελαφρώς μετέωρο, μετά και την αποστασία τόσων μελών της παράταξης. Μένει να δούμε τις μελλοντικές εξελίξεις στο κόμμα, αλλά και το αν θα εισακουστεί η προτροπή του κ. Τσίπρα, για επανάληψη εσωκομματικών εκλογών και ανάδειξη, νέου προέδρου.

Να σημειώσουμε πως ο Αλέξης Τσίπρας προτίμησε, να μην παραστεί στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Leave a Comment