Αυστηρό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Αυστηρό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες από το πρωί της Τρίτης ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Η απόφαση πάρθηκε μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκαν τις τελευταίες μέρες στις συγκεκριμένες περιοχές και κατόπιν εισήγησης του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, προς την κυβέρνηση. Ειδικότερα, το Σάββατο καταγράφηκαν 839 στη συμπρωτεύουσα, ενώ την Παρασκευή 530.

Στην Θεσσαλονίκη μετέβη εκτάκτως σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος τόνισε τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της πόλης, επισημαίνοντας μάλιστα πως η επιδημία εξελίσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Έτσι, ανακοίνωσε την επιβολή τοπικού lockdown από τις 6 το πρωί της Τρίτης και για 14 μέρες, υπογραμμίζοντας ότι  υπάρχει μια βασική διαφορά σε σχέση με το γενικό lockdown, η οποία είναι ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά με όλα τα μέτρα προστασίας που ήδη ισχύουν.

Επανέρχεται επίσης η αποστολή sms για τις προβλεπόμενες έξι ενότητες μετακινήσεων και διευκρίνισε ότι από τις 21.00 έως τις 05.00 το πρωί, επιτρέπονται μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας και για κανέναν άλλο λόγο.

Απαγορεύονται ακόμη από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, ενώ θα πραγματοποιούνται μόνο για σημαντικούς λόγους. Το ίδιο ισχύει και για κάθε είδους μετακίνηση, από και προς τους δύο αυτούς νομούς.

Leave a Comment