Στους δρόμους οι Ρώσοι – Οργή για τον Πούτιν

Οργή έχει προκαλέσει στους Ρώσους πολίτες, η απόφαση Πούτιν για μερική επιστράτευση 300.000 εφέδρων, μάχιμης ηλικίας.

Ο κόσμος και ειδικότερα οι νέοι, προσπαθεί να διαφύγει από τη χώρα, με κάθε κόστος. Το αδιαχώρητο επικρατεί στους δρόμους, αλλά και στα σύνορα, ιδίως της Γεωργίας, αλλά και της Φινλανδίας. Το κύμα αυτό φυγής, έδωσε τη σκυτάλη και στο φαινόμενο της αισχροκέρδειας. Το πιο οικονομικό αεροπορικό εισιτήριο για παράδειγμα Ντουμπάι – Ρωσία, ξεκινάει από 5.000 ευρώ.

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν σε 38 ρωσικές πόλεις, με χιλιάδες προσαγωγές και αγανακτισμένους πολίτες. Ο κόσμος αντιδρά με μένος απέναντι στην απόφαση Πούτιν, τάσσεται κατά του πολέμου, ενώ οι αρχές προσπαθούν να εμποδίσουν με κάθε τρόπο το οργισμένο πλήθος και τη μαζική αποχώρηση από τη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος βλέποντας το χρόνο που περνά και την πολυπόθητη για εκείνον έκβαση του πολέμου να μην έρχεται, επιστρατεύει κάθε μέσο, προκειμένου να επιτύχει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επαναφορά της απειλής, για πυρηνικό πόλεμο, τη στιγμή που κατηγορείται από τον ΟΗΕ για παραβίαση των όρων του και αναμένονται σκληρότερες κυρώσεις, για τη χώρα του.

Leave a Comment