Στον Ινδικό Ωκεανό κατέληξε ο κινεζικός πύραυλος – Η στιγμή της πτώσης (Βίντεο)

Αίσιο τέλος είχε η πτώση τμημάτων του κινεζικού πυραύλου, που ξεκίνησε την ανεξέλεγκτη πορεία του στις 29 Απριλίου.

Η Κίνα, η χώρα που εκτόξευσε τον πύραυλο στο διάστημα, αρχικά θέλησε να αποκρύψει το γεγονός και την πιθανότητα να πέσουν τα κομμάτια του πυραύλου βάρους 21 τόνων, σε κατοικημένη περιοχή. Μετά τη διάσταση που έλαβε το θέμα αναγκάστηκαν να μιλήσουν, δηλώνοντας πως οι πιθανότητες να προκληθούν προβλήματα σε σπίτια ή ανθρώπους, ήταν απειροελάχιστες. Ακόμη, δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις για το λόγο που δεν προγραμματίστηκε το ακριβές σημείο πτώσης όπως συμβαίνει συνήθως ή αν προγραμματίστηκε, τι πήγε λάθος. Ανάλογο περιστατικό συνέβη πέρσι, με τα συντρίμμια επίσης πυραύλου από την Κίνα, να πέφτουν σε κατοικημένη περιοχή της Ακτής Ελεφαντοστού, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν θύματα.

Τα κομμάτια έπεσαν τις πρώτες πρωινές ώρες ώρα Ελλάδας στον Ινδικό Ωκεανό, κοντά στις Μαλδίβες. Η χώρα μας βρισκόταν μέσα στις χώρες υψηλής επικινδυνότητας, με το σημείο της Θεσσαλονίκης να αποτελεί το βορειότερο πιθανό τμήμα πτώσης των θραυσμάτων. Η Γενική Προστασία μάλιστα εξέδωσε SOS μέσω ανακοίνωσης στους αρμόδιους φορείς, θέτοντάς του σε επιφυλακή.

Τα περισσότερα μέρη του πυραύλου κάηκαν όταν εισήλθαν στη ζώνη της ατμόσφαιρας, όπως είχαν αναφέρει εξ αρχής οι ειδικοί.

Πολλοί ήταν αυτοί που έμειναν ξάγρυπνοι, είτε από φόβο, είτε περιμένοντας να καταγράψουν την πτώση. Τα τμήματα του πυραύλου πέρασαν και από τη χώρα μας.

Η ανενόχλητη Κίνα έχει στα άμεσα σχέδιά της την εκτόξευση και άλλων ανάλογων πυραύλων, αφού φαίνεται πως η μέχρι τώρα μη ύπαρξη θυμάτων από ανάλογες αποστολές και η βλάβη της χλωρίδας και της πανίδας που δεν ενδιαφέρουν καμία ισχυρή χώρα του πλανήτη, της δίνουν επιπλέον έναυσμα.

Παρακολουθήστε το βίντεο από τη στιγμή της πτώσης

Leave a Comment