Συνέντευξη με το κόμμα «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»

Ποια είναι η άποψή σας σε σχέση με την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση; Θεωρείτε πως θα συγκροτηθεί κυβέρνηση, από την πρώτη κάλπη;

Θεωρώ πως η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι ίσως από τις κρισιμότερες, αν όχι η κρισιμότερη,  στην ιστορία της Ελλάδας. Πολιτικά κόμματα τα οποία από το 2010 και μετά έχουν οδηγήσει την πλειοψηφία των πολιτών αυτού του τόπου στη φτώχεια, ενώ παράλληλα υποβαθμίζουν σταδιακά το γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας, ζητούν να αναλάβουν ξανά την εξουσία για μας «σώσουν» από τα δεινά, που οι ίδιοι έχουν προκαλέσει, με τις πολιτικές που ακολουθούν. Αν δεν υπάρξει μια δημοκρατική πατριωτική αντιπροσώπευση του λαού στο επόμενο κοινοβούλιο που θα σχηματιστεί, ο τόπος μας θα υποφέρει βιώνοντας, πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Θεωρώ πως στην παρούσα χρονική στιγμή, η πλειοψηφία των πολιτών, και ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν σε νεότερες ηλικίες, αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα αυτών των εκλογών και θα στηρίξουν κόμματα και συνδυασμούς που βρίσκονται, εκτός κοινοβουλίου. Αν αυτή η τάση συνοδευτεί από μικρά ποσοστά αποχής, λευκού και άκυρου, τότε τα κόμματα θα δυσκολευτούν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα ποσοστά που χρειάζονται, για να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Παρουσιάστε μας τις βασικές αρχές και ιδέες σας, αλλά και την αφορμή, για τη δημιουργία του συνδυασμού σας.

Είμαι μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. (Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο) από το 2014. Στις εκδηλώσεις που κάνουμε για να προωθήσουμε τις θέσεις μας, μετά τις αρχικές εισηγήσεις, επειδή πάντα δίνουμε το λόγο στους παρευρισκόμενους, διαπιστώσαμε ότι οι τελευταίοι μας παρότρυναν να συνεργαστούμε με κόμματα που έχουν σε μεγάλο βαθμό κοινές θέσεις μαζί μας, προκειμένου να διεμβολιστεί το παρόν, πολιτικό σκηνικό. Γι’ αυτό το λόγο, στα τελευταία ετήσια Συνέδρια των μελών μας, με τα οποία χαράζουμε την πολιτική μας κατεύθυνση, υιοθετήθηκε η διερεύνηση συνεργασιών με κινήματα και κόμματα που παρουσιάζουν συναφείς πολιτικές θέσεις με αυτές του Ε.ΠΑ.Μ. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειάς μας, είναι η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ έχει υιοθετήσει τους ακόλουθους βασικούς πυλώνες, πάνω στους οποίους στηρίζει, τις θέσεις της:

-Αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας με πρώτη πράξη τη λογοδοσία του μνημονιακού πολιτικού προσωπικού.

-Αποκατάσταση της δημοσιονομικής και νομισματικής κυριαρχίας της Ελλάδας.

-Αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ποια πιστεύετε πως είναι τα βασικά ζητήματα που ταλανίζουν την χώρα μας, αλλά και ποιες λύσεις, θα προτείνατε γι’αυτά;

Στις μέρες μας η Ελλάδα μαστίζεται από σωρεία προβλημάτων, από τα οποία θεωρώ ως βασικότερο και πιο σημαντικό την παραβίαση του Συντάγματος και των δημοκρατικών αρχών, πάνω στις οποίες, αυτό στηρίζεται. Χωρίς την εφαρμογή της δημοκρατίας και την τήρηση του Συντάγματος, δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ευημερία των πολιτών. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ως λύση προτείνει την αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας, με πρώτη πράξη τη λογοδοσία του μνημονιακού πολιτικού προσωπικού, για πράξεις εσχάτης προδοσίας κατά τον Ποινικό Κώδικα, αλλά και για ειδεχθή εγκλήματα όπως το «δυστύχημα» στα Τέμπη. Επιπρόσθετα, προτείνει την κατάργηση όλων των ασυλιών, που δεν προβλέπονται από το Σύνταγμα.

Ακολούθως, άμεση ανάγκη αποτελεί η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Η ανεργία καλπάζει και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν μπορεί να καλύψει με τους μισθούς που παίρνει, πάγιες ανάγκες και έξοδα. Παράλληλα, πολλοί κινδυνεύουν να χάσουν τις κατοικίες τους εξαιτίας δανείων, τα οποία, λόγω των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, δεν μπορούν να αποπληρωθούν. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ως λύση προτείνει: 1) να τεθούν οι συστημικές τράπεζες σε εκκαθάριση, εν λειτουργία υπό δημόσιο έλεγχο, με το κράτος να εγγυάται το σύνολο της καταθετικής τους βάσης, 2) την αποκατάσταση της δημοσιονομικής και νομισματικής κυριαρχίας της Ελλάδας με παράλληλη επανεξέταση, με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, όλων των συμβάσεων παραχώρησης σε ιδιωτικά συμφέροντα δημόσιων λειτουργιών, υποδομών και αγαθών, 3) την απεξάρτηση της ενέργειας από το χρηματιστήριο και τον επανακαθορισμό της τιμής της, με βάση τα πραγματικά εθνικά κόστη παραγωγής, 4) την παύση πληρωμών προς τους κατόχους του δημοσίου χρέους και την καταγγελία όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων και μνημονιακών θεσμών, όπως είναι η ΑΑΔΕ και το Υπερταμείο, παράλληλα με την εθνικοποίηση του συνόλου της περιουσίας που έχει περάσει στην κυριότητα των μνημονιακών θεσμών, 5) το πάγωμα όλων των οφειλών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων με σκοπό τη διαγραφή τους, καθώς και την άμεση διαγραφή όλων των δανείων (κόκκινων και πράσινων) που βρίσκονται στα χέρια Εταιριών Απόκτησης και Διαχείρισης Απαιτήσεων (funds&services), 6)την κατάργηση όλων των μνημονιακών ρυθμίσεων πτωχευτικού δικαίου και πλειστηριασμών, 7) τη θέσπιση βασικού μηνιαίου εισοδήματος με βάση το κατώφλι φτώχειας του 2008, για όλα τα άνεργα και εργαζόμενα νοικοκυριά, που βρίσκονται κάτω από το μέσο φορολογητέο εισόδημα, προκειμένου να γλυτώσουν από την «παγίδα φτώχειας», 8)την αποκατάσταση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων όλων των συνταξιούχων και τον επανυπολογισμό των συντάξεων, με βάση τα προβλεπόμενα της κοινωνικής ασφάλισης πριν το πρώτο μνημόνιο, καθώς και τη σταδιακή επιστροφή των περικοπών και 9)θέσπιση μηδενικού ΦΠΑ για όλο το κύκλωμα των βασικών προϊόντων διατροφής και πρώτης ανάγκης, αποκλειστικά εγχώριας παραγωγής, παράλληλα με την καθιέρωση της ατέλειας στα καύσιμα και τα αγροτικά εφόδια, για τους παραγωγούς.

Τέλος, όσον αφορά τα φλέγοντα θέματα εξωτερικής πολιτικήςη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ως λύση προτείνει τα ακόλουθα: 1) την καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών και την αποκατάσταση της ελληνικότητας της Μακεδονίας και της Θράκης, 2) την άμεση μονομερή ανακήρυξη και οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών της Ελλάδας με τη χάραξη γραμμών βάσης κατά τα προβλεπόμενα από τους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας, αλλά και τη διεθνή πρακτική, 3) τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από το καθεστώς των μονομερών κυρώσεων που προωθούν οι Βρυξέλλες και η Ουάσιγκτον, και 4) τη διεξαγωγή ανοιχτών, ελεύθερων συναλλαγών με όλους, στη βάση της αμοιβαίας ωφέλειας, αλλά και του αμοιβαίου σεβασμού της εθνικής ακεραιότητας, κυριαρχίας και αυτοδιάθεσης της χώρας μας.

Ένα μικρό κόμμα, εσείς για παράδειγμα, είναι στην πραγματικότητα έτοιμο να ενταχθεί στη Βουλή ή αποτελεί περισσότερο, μια μορφή αντίδρασης;

Οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ είναι άτομα με πλούσια επαγγελματική και ακαδημαϊκή εμπειρία, και σε ορμισμένες μάλιστα περιπτώσεις, διαθέτουν και τα δύο αυτά προσόντα. Επιπρόσθετα, είναι διατεθειμένοι να θέσουν όλα αυτά τα εργαλεία γνώσης και εμπειρίας στην υπηρεσία του ελληνικού λαού και να εργαστούν προκειμένου να υπάρξει ευημερία, για όλους στον τόπο μας.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ δεν επιδιώκει να μπει στη Βουλή απλά για να καταψηφίζει ή να υπερψηφίζει όπως πράττουν τα διάφορα κόμματα της συμπολίτευσης ή της αντιπολίτευσης που έχουν περάσει τα τελευταία 12 χρόνια, από το ελληνικό κοινοβούλιο. Σκοπός μας είναι να αποτελέσουμε την «εμπροσθοφυλακή» ενός ολόκληρου λαού που μάχεται για την εθνική του ανεξαρτησία, για τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και για την ευημερία του. Συγκεκριμένα, η παρουσία μας στη βουλή θα επιδιώξει αρχικά να ξεκινήσει η συζήτηση για τη λογοδοσία του μνημονιακού πολιτικού προσωπικού, για πράξεις εσχάτης προδοσίας κατά τον Ποινικό Κώδικα, καθώς και για άλλα ειδεχθή εγκλήματα που κατά καιρούς, έχουν διαπραχθεί. Επιπρόσθετα, δεσμευόμαστε να κάνουμε, με οποιοδήποτε κόστος, ό,τι είναι δυνατό εντός των δημοκρατικών και συνταγματικών πλαισίων, προκειμένου να σταματήσουμε οποιαδήποτε μέτρα και διατάξεις προσπαθήσει να επιβάλει η Βουλή, τα οποία θα είναι ενάντια στο λαό και τα εθνικά μας συμφέροντα.

Γιατί οι Έλληνες αν και έπαθαν δεν έμαθαν και συνεχίζουν να στρέφονται προς τα μεγάλα κόμματα, αλλά και με τι κριτήριο θα συμβουλεύατε τους πολίτες και ιδίως τους νέους, να ψηφίσουν.

Οι Έλληνες που στηρίζουν τα μεγάλα κόμματα, σε μεγάλο ποσοστό το κάνουν είτε λόγω προσωπολατρίας ή επειδή πιστεύουν ότι αυτά θα εξυπηρετήσουν τα ατομικά τους συμφέροντα. Καλό θα ήταν να συνειδητοποιήσουμε ότι για τον τόπο στον οποίο διαβιούμε, είμαστε όλοι υπεύθυνοι όσον αφορά, τη διαχείριση του. Αν θέλουμε να ξαναζήσουμε μέρες ευημερίας, θα πρέπει όλοι μας να πάρουμε στα σοβαρά το ρόλο του ενεργού πολίτη και να μην επαναπαυόμαστε στο να αφήνουμε ανεξέλεγκτα άλλους, να κάνουν τη δική μας δουλειά.

Όσον αφορά την προσωπολατρία, καλό θα ήταν να επιλέγουμε να μας εκπροσωπούν στη Βουλή άτομα τα οποία, αφενός μεν θα διαθέτουν την ανάλογη επαγγελματική ή ακαδημαϊκή εμπειρία στον τομέα τον οποίο θα αναλάβουν, αφετέρου δε θα πρέπει να είναι διατεθειμένα να υπηρετήσουν τον ελληνικό λαό και να εργαστούν, για την ευημερία του τόπου.

Επίσης, καλό θα ήταν να συνειδητοποιήσουμε ότι από τη στιγμή που αποτελούμε κοινωνία, οι ζωές μας είναι σε μεγάλο βαθμό, αλληλένδετες. Αν η κοινωνία μαστίζεται από προβλήματα είναι θέμα χρόνου αυτά, να χτυπήσουν σύντομα και τη δική μας πόρτα. Συνεπώς, όταν επιλέγουμε τι θα ψηφίσουμε, καλό θα ήταν να σκεφτόμαστε ποια προεκλογικά προγράμματα έχουν στόχο την ευημερία της κοινωνίας στο σύνολό της και όχι αν στο κόμμα που θα στηρίξουμε υπάρχουν υποψήφιοι που θα υλοποιήσουν διάφορα «ρουσφέτια», τα οποία πλέον είναι διαθέσιμα μόνο σε όσους συμμετέχουν σε πολύ στενούς κύκλους, των μεγάλων κομμάτων.

Ιδιαίτερα οι νέοι, θα πρέπει να κατανοήσουν τη σημαντικότητα των επερχόμενων εκλογών και κατά πόσο αυτές θα αποφασίσουν το μέλλον της Ελλάδας. Συνεπώς, εκτός από τα προαναφερθέντα, οι νέοι καλό θα ήταν να ελέγξουν και την αξιοπιστία τόσο των κομμάτων, αλλά και των υποψηφίων, που πρόκειται να στηρίξουν. Κόμματα και υποψήφιοι που κατ’ επανάληψη αδυνατούν να υλοποιήσουν όσα έχουν υποσχεθεί με τα προεκλογικά τους προγράμματα στον Έλληνα πολίτη, καλό θα ήταν μένουν εκτός κοινοβουλίου και να μην αποφασίζουν για τις ζωές μας και το μέλλον του τόπου μας.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε με τον Χρήστο Δομακίνη,

Υποψήφιο Επικρατείας, με τη Συμμαχία Ανατροπής

Leave a Comment