Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Πουλήθηκε το διάσημο πουλόβερ της

Για 1,1 εκατομμύρια δολάρια πουλήθηκε το διάσημο κόκκινο πουλόβερ με τα λευκά προβατάκια, που είχε φορέσει η πριγκίπισσα Νταϊάνα το 1981, λίγο μετά τον αρραβώνα της με τον πρίγκιπα Κάρολο. Έτσι ανακοίνωσε ο γνωστός οίκος δημοπρασιών, Sotheby’s.

Ο οίκος υπολόγιζε πως τιμή του θα κυμαινόταν μεταξύ 50-80.000 δολαρίων. Η δημοπρασία ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου, όμως τις τελευταίες ώρες τα «χτυπήματα» διαδέχονταν το ένα το άλλο και η τιμή εκτοξεύτηκε από τις 200.000, στο 1,1 εκατομμύριο.

Η ιστορία του πουλόβερ

Τον Ιούνιο του 1981, αμέσως μετά τον αρραβώνα της με τον Κάρολο, η Νταϊάνα, εμφανίστηκε με αυτό το κόκκινο πουλόβερ με τα άσπρα προβατάκια σε έναν αγώνα πόλο, παρέα με το σύζυγό της.

Η πριγκίπισσα έκανε αίσθηση με τη χαλαρή συμπεριφορά της, αλλά ταυτόχρονα, έκανε γνωστές και τις σχεδιάστριες του πουλόβερ, δηλαδή την Σάλι Μιούιρ και την Τζοάνα Όσμπορν, που είχαν ιδρύσει την εταιραία Warm & Wonderful.

Λίγες εβδομάδες μετά την εμφάνιση της Νταϊάνα με το ρούχο τους, έλαβαν ένα γράμμα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου αναφερόταν, ότι η μελλοντική πριγκίπισσα της Ουαλίας Νταϊάνα έσκισε κατά λάθος το πουλόβερ και τις ρωτούσαν, αν ήταν εφικτό να το επιδιορθώσουν ή να το αντικαταστήσουν.

Οι δυο γυναίκες έπλεξαν ένα νέο πουλόβερ, το οποίο φόρεσε η Νταϊάνα το 1983, όμως αυτό που πουλήθηκε τώρα, ήταν το γνήσιο.

Leave a Comment