Πώς να προστατέψετε τα ζωάκια σας από τα βεγγαλικά

Δύσκολη νύχτα η αποψινή, για τους τετράποδους φίλους μας. Τα πυροτεχνήματα, οι δυναμίτες και κάθε λογής δυνατός ήχος που χρησιμοποιείται ανά την Ελλάδα, προκειμένου να εορτασθεί η Ανάσταση του Κυρίου, τους προκαλεί στρες, φόβο αλλά και προβλήματα υγείας.

Δεν είναι απιθανό ένας δυνατός, απρόσμενος κρότος να οδηγεί σε προβλήματα ακοής ή ακόμη και στο θάνατο. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές, που έχουμε ακούσει, ανάλογα περιστατικά.

Οι ειδικοί, προτείνουν κάποιες λύσεις, έτσι ώστε τα ζωάκια μας, να περάσουν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Αρχικά, είναι πολύ σημαντικό, να μην είναι μόνα τους. Πριν ξεκινήσει η ρίψη, τα χαϊδεύουμε, τα ηρεμούμε και μειώνουμε την έντασή τους. Ανοίγουμε δυνατά την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο προκειμένου, να αποσπάσουμε την προσοχή τους. Το παιχνίδι επίσης, βοηθά σε αυτό. Κλείνουμε κουρτίνες και παράθυρα, αφού, πέρα από την ήχο, ανησυχία προκαλεί και το φως.

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, έχει εκδώσει αναλυτικές οδηγίες, για το βράδυ αυτό.

Φυσικά, δε λησμονούμε τα αδέσποτα πλάσματα. Είμαστε προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της οδήγησης, μιας και ο φόβος, τα κάνει να τρέχουν πανικόβλητα στους δρόμους. Αν δούμε ζωάκια σε ανάγκη, προσπαθούμε να βοηθήσουμε, όπως μπορούμε.

Leave a Comment