Ολική έκλειψη ηλίου: Εν αναμονή του φαινομένου σε περιοχές των ΗΠΑ

Πολίτες από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μεταβεί στο Τέξας προκειμένου, να παρακολουθήσουν την πολυσυζητημένη έκλειψη ηλίου, έχοντες προετοιμαστεί πυρετωδώς, για το μοναδικό φαινόμενο. Οι ενδιαφερόμενοι προμηθεύτηκαν ειδικά γυαλιά, αλλά και φίλτρα, για τις κάμερες.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, πως η πληρότητα σε καταλύματα περιοχών όπου το φαινόμενο θα γίνει ορατό, έχει εκτοξευτεί στα ύψη.

Η ERCOT (Electric Reliability Council of Texas) αναμένει, ότι η παραγωγή ηλιακής ενέργειας θα μειωθεί πάνω από 10.000 MW σε περίπου 1300 MW σε διάστημα δύο ωρών, όταν η ζήτηση θα κυμαίνεται μεταξύ 48.899 MW και 51.539 MW. Η ηλιακή ενέργεια αντιπροσωπεύει το 15% έως πάνω από το 20% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας, του ERCOT.

Η ολική έκλειψη θα είναι ορατή από εκατομμύρια ανθρώπους σε περιοχές της βόρειας Αμερικής, του Μεξικού και του Καναδά. Σύμφωνα με τη NASA, σχεδόν 32 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στη διαδρομή της έκλειψης, ενώ συνολικά πάνω από 300 εκατομμύρια θα έχουν την ευκαιρία να δουν, έστω και μερική έκλειψη, που θα διαρκέσει έως και 80 λεπτά.

Η επόμενη ολική έκλειψη ηλίου αναμένεται, στις 12 Αυγούστου του 2026 και θα είναι ορατή από την Ισλανδία, την Πορτογαλία, τη Ρωσία και την Ισπανία.

Η ολική έκλειψη ηλίου προβλέπεται να περάσει από το Τέξας από τις 12:10 μ.μ. έως τις 3:10 μ.μ., τοπική ώρα.

Leave a Comment