Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε για τον πόλεμο στη Γάζα… τρώγοντας παγωτό

Έναν περίεργο και για πολλούς βλάσφημο τρόπο επέλεξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, να τοποθετηθεί για τον αιματηρό πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, που έχει στερήσει τη ζωή, πολλών ανθρώπων.

Για την ακρίβεια, ο αμφιλεγόμενος για τις δημόσιες εμφανίσεις του πρόεδρος, εθεάθη χθες, την ώρα που έκανε δηλώσεις για πιθανή εκεχειρία, να τρώει ανέμελος… παγωτό χωνάκι.

Όπως ήταν φυσικό, η κίνησή του αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, ενώ δεν έμεινε ασχολίαστη η γενικότερη στάση του Αμερικανού προέδρου απέναντι στον πόλεμο και την πρωτοβουλία του να μπλοκάρει ψηφίσματα του ΟΗΕ, μεταφέροντας μάλιστα όπλα στο Ισραήλ, όπως χαρακτηριστικά αναφέροουν, ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Φυσικά, τα μέσα σχολίασαν καυστικά και ποικιλοτρόπως τον Τζο Μπάιντεν και το παγωτό του, την ίδια στιγμή που οι Αμερικανοί πολίτες και ιδίως οι νεότεροι ψηφοφόροι απορρίπτουν, ολοένα και περισσότερο τη στάση του Αμερικανού προέδρου ως προς τη σύγκρουση στη Μέσης Ανατολής, κάτι που αναμένεται, να του κοστίσει στις προεδρικές εκλογές του 2024, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις.

Leave a Comment