Μούμια γοργόνας˸ Αναβιώνει το μύθο ή απλό τέχνασμα;

Σύμφωνα με το μύθο το 1736 κοντά στο νησί Shikoku της Ιαπωνίας, ένας ψαράς έπιασε στα δίχτυα του μία τρομακτική γοργόνα, την οποία και πούλησε σε μία πλούσια οικογένεια, καθώς θεωρούνταν πως όποιος έτρωγε ένα κομμάτι από το σώμα της, κέρδιζε την αιώνια ζωή.

Για κάποιον λόγο, η γοργόνα-μούμια κατέληξε μέσα σε ένα κουτί, σε ένα ναό στην επαρχία Okayama της Ιαπωνίας όπου για αιώνες λατρευόταν, λόγω των υποτιθέμενων, θεραπευτικών ιδιοτήτων της και της αθανασίας που προσέφερε.

Η επιστήμονες πήραν δείγμα, για να βρουν επιτέλους την προέλευση αυτού του παράξενου πλάσματος. Η πρώτη και επικρατέστερη εκτίμηση χωρίς όμως να είναι τίποτα σίγουρο ακόμη, είναι πως επρόκειτο για ένα μικρόσωμο πίθηκο που του προστέθηκε ουρά ψαριού στο σώμα, ενώ κόλλησαν πάνω του νύχια και μαλλιά ανθρώπου.

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος προσπάθησε να ξεγελάσει, χρησιμοποιώντας το μύθο, περί ύπαρξης γοργόνας. Αυτής της τόσο γοητευτικής και περίεργης παρουσίας, που όλοι έχουμε μάθει από μικροί, μέσα από τα παραμύθια.

Leave a Comment