Κωνσταντίνος Νταβανάς – “ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ”: Η λύση του δημογραφικού είναι οι γεννήσεις και όχι η λαθρομετανάστευση

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις οι “ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ” συγκεντρώνουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό, που ίσως τους επιτρέψει και την είσοδό τους, στην Ευρωβουλή. Πώς το σχολιάζετε;

Κατ’ εμέ ήταν αναμενόμενο, χάριν της προσωπικότητας του Προέδρου. Ο Πρόεδρος Εμφιετζόγλου είναι ο καλύτερος εξ όλων των 1024 υποψηφίων, που κατεβαίνουν στις εκλογές. Είναι ταυτόχρονα ένας κορυφαίος στο επάγγελμά του (Μηχανικός & Επιχειρηματίας), αλλά και ένας Εθνικός Ευεργέτης: Με εκατοντάδες μεγάλα και πολύπλοκα κατασκευαστικά έργα σε Ελλάδα και Βουλγαρία-Ρωσία-Ουκρανία-Αίγυπτο (κτήρια γραφείων, οικισμοί ολόκληροι, γέφυρες, σήραγγες, αυτοκινητόδρομοι, φράγματα, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, λιμάνια κλπ), αλλά και με ακαδημαϊκή καριέρα στις έδρες στατικής και σιδηρών κατασκευών του ΑΠΘ. Με εκατομμύρια ευρώ ευεργεσίες-έργα (πολιτιστικά κέντρα, ιδρύσεις αθλητικών-πολιτιστικών συλλόγων, εκδόσεις βιβλίων, λεξικών κλπ) προς Συνέλληνες Πομάκους, κατοίκους παραμεθορίων χωριών της Φλώρινας, Σαρακατσάνους της Βουλγαρίας, Γκαγκαούζους της Μολδαβίας, ομογενείς Ρωσίας και Ουκρανίας κλπ. Με κοινωνική πολιτική μέσω των εταιρειών του που χορηγούσαν επιδόματα για τεκνοποιία και πολυτεκνία (55.000-75.000 δρχ/μήνα) και άλλα πολλά. 

Χώρια τις πάμπολλες βραβεύσεις του, από ΑΠΘ, Παν/μιο Abertay-Dundee Σκωτίας, Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, Πατριάρχες Ιεροσολύμων & Κων/πόλεως, Δημάρχους Οδησσού & Μαριούπολης, κλπ κλπ. 

Ποιος άλλος τέτοιος υποψήφιος υπάρχει ή έστω πλησιάζει τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, θα έλεγα, στους άλλους συνδυασμούς; Δε λέμε ότι δεν υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι και στους άλλους συνδυασμούς, λέμε όμως ότι ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου προηγείται μακράν. Δεν υπάρχει εχέφρων άνθρωπος και δή πατριώτης, που να αναρωτηθεί, πώς είναι ποτέ δυνατόν να μην υπάρχει μία εκλόγιμη θέση γι’ αυτόν τον επιστήμονα, πρωταθλητή τεχνικών έργων, αγωνιστή της ζωής και του έθνους, εθνικό ευεργέτη που έθεσε τα υπάρχοντά του στην υπηρεσία της κοινωνίας και του λαού, εν συγκρίσει με τυχόν τηλε-περσόνες κλπ.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε, πως θα στηρίξει τους “ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ”, στην κάλπη την ευρωεκλογών. Πιστεύετε πως αυτό θα έχει θετικό ή αρνητικό κυρίως αντίκτυπο, στους Έλληνες πολίτες;

Αδύνατον να προβλεφθεί.

Τελευταία παρακολουθούμε συνεχείς προκλήσεις τόσο από την Τουρκία, μια πάγια βέβαια κατάσταση, όσο και από τη Βόρεια Μακεδονία. Έχετε κατηγορήσει αρκετές φορές την κυβέρνηση, για ανοχή. Πώς θα αξιολογούσατε επίσης την πρόσφατη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη, με τον Τούρκο Πρόεδρο;

Όσον αφορά στο κρατίδιο με πρωτεύουσα τα Σκόπια, ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου έχει τονίσει κατ’ επανάληψη τον απαρασάλευτο στόχο του Κόμματος: Ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ας αρπάξουμε όποια ευκαιρία μας δοθεί με τις εξαλλοσύνες του VMRO (τώρα που κέρδισε τις εκλογές, πανηγυρίζει και μιλάει για “κόψιμο” του προσδιορισμού “Βόρεια”, οπότε, πάει και για “κόψιμο” της Συμφωνίας των Πρεσπών)· και με την αλληλοβοήθεια με την Βουλγαρία (όπου τα περί Μακεδονικού έθνους και γλώσσας είναι για να γελάνε αλλά και για να εξανίστανται), εμπρός να ανοίξουμε το δρόμο προς την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όσον αφορά στην Τουρκία, ας μην τρέφει κανείς αυταπάτες. Η Τουρκική κοινωνία έχει την νομαδική νοοτροπία: Κατακτώ-εκκαθαρίζω-εξανδραποδίζω και είναι δικό μου. Ανεξάρτητα από Διεθνές Δίκαιο κλπ. Συνετίζεται μόνον με Δερβενάκια, Αράχοβες και Ναβαρίνα ή με ενέργειες τύπου παρουσίας της Ελληνικής Μεραρχίας στην Κύπρο, που όσο υπήρχε, αποτελούσε το ανυπέρβλητο αντίπαλο δέος για τυχόν σκέψεις περί εισβολής. Ισχυρή Ελλάδα κατά τις προτάσεις του Κόμματος «Πατριώτες – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου» και τότε οι συζητήσεις θα αποκτήσουν νόημα (πρβλ. με Συνθήκη του Λονδίνου το 1913, με την οποία έληξε ο Α’ Βαλκανικός Πόλεμος).

Έχετε θίξει πολλάκις και το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Πρόσφατα μάλιστα κάνατε λόγο για στελέχη της κυβέρνησης, που προτείνουν να επιλυθεί το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, με το μεταναστευτικό.

Το Δημογραφικό είναι σημαία του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, εδώ και 40 χρόνια· π.χ. οι εταιρείες του χορηγούσαν μηνιαίως επιδόματα πολυτεκνίας (της τάξεως των σημερινών 200 και 300 ευρώ), από το 1990. Τώρα, “στο παραπέντε” καταλάβανε, το δημογραφικό πρόβλημα, οι υπόλοιποι πολιτικοί; Ώρα να καταλάβουνε και ότι γεννήσεις θέλει η Ελλάδα, όχι λαθρομετανάστες, ούτε βέβαια “γάμους” διαφορετικούς από το εμβληματικό του κόμματος. Ας ακολουθήσουν το παράδειγμα του Εμφιετζόγλου και της Εκκλησίας που όταν, επί Χριστόδουλου, χορήγησε επιδόματα πολυτεκνίας στη Θράκη, εκτοξεύτηκαν οι γεννήσεις χριστιανοπαίδων.

Φλέγον θέμα και η οικονομία. Η Ελλάδα αποτελεί μια από τις πιο ακριβές χώρες της Ευρώπης, στα βασικά αγαθά. Ποιες είναι οι προτάσεις σας για την ευρωβουλή;

Παραφράζοντας τον Αμερικανό Πρόεδρο Κέννεντυ, τρία πράγματα χρειάζονται κατά της αισχροκέρδειας: Έλεγχοι, έλεγχοι και έλεγχοι. Τεχνογνωσία Αιχμής να μας δώσει η Ευρώπη, για τον ανηλεή “πόλεμο”, εναντίον των Καρτέλ.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του κόμματος “ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ”, Κωνσταντίνο Νταβανά

Leave a Comment