Ιστορική απόφαση των ΗΠΑ για το δικαίωμα της άμβλωσης

Άκρως αναχρονιστική χαρακτήρισε ο Τζο Μπάιντεν σε διάγγελμά του την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, να επαναφέρει την απαγόρευση του δικαιώματος των γυναικών, στην άμβλωση.

Μια απόφαση που γυρίζει τη χώρα και τον πλανήτη 50 χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στο 1973, όταν κατοχυρώθηκε συνταγματικά, το δικαίωμα στην άμβλωση. Ο Μπάιντεν κάλεσε το Κογκρέσο να λάβει θέση, ενώ προσπάθησε να εφιστήσει την προσοχή των πολιτών εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου, προκειμένου να εκλέξουν αντιπροσώπους, ενάντια σε αυτή την απόφαση.

Οι δικαστές που απαρτίζουν την “ομάδα” η οποία έλαβε την απόφαση αυτή είναι εννέα, ενώ ο Μπάιντεν υπέδειξε τους τρεις ως υπεύθυνους και ακραίους. Ανέφερε μάλιστα πως συνδέονται με τον τέως πλανητάρχη, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ τίποτα δεν έχει τελειώσει και η απόφαση αυτή που θέτει αυτόματα σε ισχύ οκτώ αναχρονιστικούς νόμους, πρέπει να ανατραπεί. Τόνισε δε, πως κάτι τέτοιο θα έθετε σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία των γυναικών, αλλά θα ήταν και υπεύθυνο μεγάλης δυστυχίας, αφού αναγκάζει μια κοπέλα να φέρει παραδείγματος χάριν στον κόσμο ένα παιδί, το οποίο ενδέχεται να ανήκει στο βιαστή της.

Όπως ήταν φυσικό δεκάδες συγκεντρώσεις έλαβαν χώρα στις ΗΠΑ, από γυναίκες όλων των ηλικιών και κοινωνικών ομάδων, που τάσσονται υπέρ του δικαιώματός τους στο σώμα και τη ζωή τους.

Leave a Comment