Ισπανία: Άλλη μια συζήτηση για την κατάργηση των ταυρομαχιών

Ένα ιδιαίτερα βάρβαρο έθιμο διάρκειας πολλών ετών, για πρώτη φορά βλέπει το δρόμο της απαγόρευσης, κάτι που ηχεί, ιδιαίτερα ελπιδοφόρο.

Η Ισπανία έκανε το πρώτο βήμα, καταργώντας ένα ετήσιο βραβείο ταυρομαχίας και προκαλώντας έτσι την αντίδραση των Συντηρητικών της αντιπολίτευσης, πάνω σε ένα ζήτημα που έχει ξεσηκώσει κατά καιρούς, θύελλα αντιδράσεων.

Οι ταυρομαχίες ισπανικού τύπου, κατά τις οποίες το ζώο συνήθως καταλήγει να σκοτώνεται από σπαθί ταυρομάχου, είναι για τους υποστηρικτές του εθίμου μια πολιτιστική παράδοση που πρέπει να διατηρηθεί, ενώ οι επικριτές κάνουν λόγο για μια σκληρή τελετουργία, που δεν έχει θέση στη σύγχρονη κοινωνία. Και αυτή είναι η αλήθεια.

Το υπουργείο Πολιτισμού της Ισπανίας δήλωσε, ότι βασίζει την απόφασή του να καταργήσει το βραβείο στη νέα κοινωνική και πολιτιστική πραγματικότητα, κατά την οποία οι ανησυχίες για την ευημερία των ζώων έχουν αυξηθεί, ενώ η προσέλευση στις εκδηλώσεις ταυρομαχίας, έχει μειωθεί. Οικονομικοί και πάλι λόγοι, αλλά κάτι είναι και αυτό.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Λαϊκού κόμματος αναφέρει, πως αν έρθει στην εξουσία, όλες οι εκδηλώσεις, θα διεξάγονται κανονικά.

Leave a Comment