Στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη

Μετά την Κοζάνη και την Καστοριά, στο «κόκκινο», δηλαδή στο επίπεδο 4 – αυξημένου κινδύνου περνούν από αύριο στις 6 το πρωί, οι περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Ροδόπης, όπως ανακοίνωσε σε δήλωση του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως ανέφερε το τελευταίο διάστημα παρατηρείται εξαιρετική επιδημιολογική έξαρση σε αυτές τις περιφερειακές ενότητες.

Ένα μέτρο βέβαια δε θα τεθεί ακόμη σε εφαρμογή. Από αύριο λοιπόν στις 6:00 θα ισχύσουν τα μέτρα που προβλέπονται για το επίπεδο 4, με μοναδική εξαίρεση σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, το ζήτημα των χερσαίων, θαλασσίων και αεροπορικών συνδέσεων αλλά και μετακινήσεων, από και προς τις περιοχές αυτές, για πρακτικούς λόγους που σχετίζονται με τον προγραμματισμό των πολιτών. Η εξαίρεση των μετακινήσεων από τα γενικά μέτρα του επιπέδου 4 για τις τρεις αυτές περιοχές θα ισχύσει έως και τη Δευτέρα στις 6 το πρωί. Ωστόσο, τις επόμενες ώρες, το ζήτημα των μετακινήσεων θα επαναξιολογηθεί συνολικά για όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4.

Τα βλέμματα της κυβέρνησης και των ειδικών έχουν στραφεί στη Θεσσαλονίκη, μιας και είναι εντυπωσιακή η αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε μόλις 20 ημέρες. Ενδεικτικά αναφέρεται πως στις 5 Οκτωβρίου, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν μόλις 2.

Leave a Comment