Η κηδεία και οι στιγμές “σταθμός” στη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ

Η τελευταία πράξη μιας μαραθώνιας διαδικασίας αποχαιρετισμού όπως απαιτεί το πρωτόκολλο, αυτή της κηδείας, διαδραματίστηκε για τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ηγέτες από όλον τον κόσμο, υψηλοί προσκεκλημένοι, σύσσωμη η οικογένειά και ο νυν βασιλιάς Κάρολος, είναι μερικοί μόνο από όλους όσους έδωσαν το παρόν σε μια τελετή, που τα είχε όλα. Φυσικά, πλήθος συγκινημένου κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς, αναμένοντας την αυτοκινητοπομπή με το φέρετρο της βασίλισσας, πετώντας πάνω του πολύχρωμα λουλούδια. Το φέρετρο κοσμούσε το στέμμα της Ελισάβετ με τη “βαριά” ιστορία και το “καταραμένο” διαμάντι.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Αβαείο Westminster κι έπειτα από 1,5 έτος “αναμονής” τάφηκε μαζί με τη βασίλισσα, ο σύζυγός της Φίλιππος. Είναι η πρώτη μονάρχης που ενταφιάζεται εκεί, έπειτα από 262 έτη.

Εννοείται πως από μια τέτοιου είδους τελετή, δε θα μπορούσαν να λείπουν τα παρατράγουδα. Τα denim υποδήματα του ζεύγους Μακρόν, το αυτοκίνητο που συνόδευσε τον πλανητάρχη Τζο Μπάιντεν μαζί με τη σύζυγό του παραβλέποντας τη διαδικασία, οι παγωμένες σχέσεις των εγγονών της βασίλισσας, είναι μόνο μερικά από τα σκηνικά που σχολιάστηκαν και προκάλεσαν αίσθηση.

Δείτε το βίντεο με κάποια από τα σημαντικότερα στιγμιότυπα, της πολυσυζητημένης κηδείας

Η ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν μακρά, γεμάτη και για όλους εμάς άπιαστη και διαφορετική. Βέβαια, όσο και να διαφέρουν οι ζωές των ανθρώπων – πόσο μάλλον όταν μιλάμε για βασιλικές οικογένειες – έχουν όλες μεταξύ τους, κοινά σημεία. Πόνο, προδοσία, χαρά και το σπουδαιότερο και πιο απλό… Ζωή και θάνατο.

Μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής, της 96χρονης βασίλισσας

Πηγή βίντεο : Η Καθημερινή

Leave a Comment