Η ανακοίνωση συγγενών των θυμάτων της τρομοκρατικής πορείας, του Δημήτρη Κουφοντίνα

Ο 11 φορές κατηγορηθείς σε ισόβια κάθειρξη και μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο, αλλά και μια σειρά διαμαρτυριών και επεισοδίων, καθώς και επιθέσεων σε Αστυνομικά Τμήματα της χώρας, μετά την απόφασή του να προβεί σε απεργία πείνας εδώ και αρκετές ημέρες.

Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη σύμφωνα με τους γιατρούς, παρόλα αυτά το αίτημά του να εκτίσει την ποινή του σε άλλη φυλακή σε συνδυασμό με την έξοδό του πριν λίγα χρόνια και την αμετανόητη βόλτα σε μέρη που δολοφόνησε κάποια από τα θύματά του, δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση να υπακούσει στον έμμεσο εκβιασμό του.

Μια ομάδα συγγενών των θυμάτων της τρομοκρατικής δράσης του Δημήτρη Κουφοντίνα, προέβη στη δημοσιοποίηση μιας ανακοίνωσης.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής˸

«Εμείς, οι συγγενείς των δεκάδων θυμάτων του δολοφόνου, – νεκρών και τραυματιών- παρακολουθούμε όλο το τελευταίο διάστημα την υπόθεση της απεργίας πείνας του. Παρακολουθούμε την κατάσταση της υγείας του όπως τη διαβάζουμε από τα Μέσα και παρακολουθούμε και ό,τι λέγεται και γράφεται για το θέμα.

Θα θέλαμε πολύ να μην το κάνουμε. Αλλά δε γίνεται. Κάθε μέρα ξυπνάμε και λέμε «σήμερα θα ασχοληθώ με κάτι άλλο, παιδιά, δουλειά, κάτι» και μετά κρυβόμαστε από τα παιδιά μας, από τους ανθρώπους που μας αγαπούν, τους διώχνουμε σχεδόν, για να δούμε τι κάνει ο δολοφόνος. Και την άλλη μέρα πάλι. Κάθε είδηση, κάθε ανακοίνωση ξαναζωντανεύει όλες τις μνήμες και όλο τον πόνο με τον οποίο έχουμε μάθει να συνυπάρχουμε για να έχουμε ζωή.

Θυμόμαστε τις στιγμές που ζήσαμε με τους δικούς μας και πως θα θέλαμε λίγο ακόμα, θυμόμαστε όλες τις φορές που… δεν ήταν, στα σημαντικά της ζωής μας. Θυμόμαστε και το αίμα. Τόσο πολύ αίμα. Που οι περισσότεροι από μας, επειδή ήμασταν μικροί, δεν είχαμε δει ούτε στα έργα και το είδαμε για τον μπαμπά, το γιο, το σύζυγο, τον αδερφό. Και όλες αυτές οι μνήμες πονάνε. Και μας απομακρύνουν από τους τωρινούς δικούς μας, οι οποίοι όσο και να προσπαθούν, όσο και αν μας αγαπούν, δεν μπορούν να καταλάβουν.

Και θέλουμε να πούμε μόνο τρία πράγματα:

1. Προς το δολοφόνο:

Παρά το γεγονός ότι δολοφόνησε τους ανθρώπους μας, τον καλούμε να υποχωρήσει από το αίτημά του και να ζήσει. Το να πεθάνει δεν θα φέρει κανέναν από τους δικούς μας πίσω.

2. Προς όσους καλούν το κράτος να υποχωρήσει για να μην πεθάνει ο δολοφόνος˸

Σας καλούμε, αντί να ζητάτε την υποχώρηση του κράτους, να ζητήσετε από το δολοφόνο να διακόψει την απεργία πείνας. Το δίκιο του, αν θεωρείτε ότι έχει, ας το βρει στα δικαστήρια.

3. Προς όλους˸

Το Κράτος Δικαίου είναι ακρογωνιαίος λίθος της έννομης τάξης. Δεν εκβιάζεται, γιατί αλλιώς δεν υπάρχει τίποτα πάνω στο οποίο να βασιστούμε όλοι εμείς, που σε αντίθεση με τον δολοφόνο, πιστεύουμε στη Δημοκρατία και τον τρόπο λειτουργίας της.

Και κάτι τελευταίο προς όλους αυτούς που κάνουν δηλώσεις και διαδηλώσεις για τον δολοφόνο: ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΤΕ ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. Αναρωτιόμαστε εάν το έχετε σκεφτεί έστω και μία φορά».

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες κι ένα σύντομο βίντεο, μέσα στο οποίο περιλαμβάνονται εικόνες των θυμάτων της τρομοκρατικής δράσης του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το βίντεο απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών

Πηγή βίντεο Ομάδα Αλήθειας

Leave a Comment