Έκθεση ενδυμάτων με φυτικά υπολείμματα του κήπου του Βασιλιά Καρόλου

Μια συλλογή 26 ενδυμάτων και αξεσουάρ, φτιαγμένα από φυτικά υπολείμματα των Κήπων του βασιλιά Καρόλου, φιλοξενείται στην Οικία Sandringham της βασιλικής οικογένειας, στο Νόρφολκ της Αγγλίας.

Η Έκθεση με τίτλο «Royal Garden Waste To Fashion’s Future», αποτελεί μέρος μιας συνεχιζόμενης συνεργασίας μεταξύ των σχεδιαστών Vin + Omi και του Καρόλου της Αγγλίας, εξαιτίας της αγάπης τους για βιωσιμότητα,. Η γνωριμία τους ξεκίνησε το 2018.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται οι πρώτες δημιουργίες των Vin + Omi με τη χρήση πετασίτη, χωροκατακτητικού ασιατικού φυτού που αγαπά τους βάλτους και αναπτύσσεται, δίπλα στις λίμνες του Sandringham .

Μετά από τη συνάντησή τους το 2018, ο βασιλιάς κάλεσε τους Vin + Omi στο κτήμα του, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ψάξουν τα φυτικά υπολείμματα από τον μεγάλο του κήπο και να δουν, τι υλικά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν, από αυτά.

Την επόμενη κιόλας χρονιά, οι σχεδιαστές μετέτρεψαν τσουκνίδες, σε ένα ευέλικτο ύφασμα.

Άλλα φυτικά υλικά που ενσωματώνονται στις δημιουργίες τους είναι ο ανθρίσκος, η ιτιά, η ορτανσία και το εριοφόρο (γένος φυτών της οικογένειας των κυπειρωδών).

Οι Vin+ Omi είναι βραβευμένοι σχεδιαστές μόδας και πολυμέσων, με διεθνή απήχηση. Η προσέγγιση τους στη μόδα είναι φιλική προς το περιβάλλον, με έμφαση, στην κυκλική οικονομία.

Η έκθεση, φιλοξενείται από τις 23 Μαρτίου έως τις 11 Οκτωβρίου στη Μεγάλη Αίθουσα, στην Οικία Sandringham.

Leave a Comment