Εκδήλωση Τεμπονέρα και αντιδράσεις: Η τοποθέτηση του βουλευτή Ανατολικής Αττικής Μανώλη Χριστοδουλάκη

Μεγάλος ντόρος έχει προκληθεί τα τελευταία 24ωρα, από την εκδήλωση του κ. Διονύση Τεμπονέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που θα περιλαμβάνει ως ομιλητές, τόσο την κ. Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά, όσο και τον κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ. Στελέχη της Κουμουνδούρου και της Χαριλάου Τρικούπη έχουν εκφράσει δημόσια τη δυσαρέσκειά τους, ενώ κεντρικό θέμα – ερώτημα της εκδήλωσης θα είναι: «Απέναντι στο Μητσοτάκη ποιος»;

Ο κ. Χριστοδουλάκης σε τηλεοπτική του εμφάνιση απάντησε για την κίνησή του αυτή, τονίζοντας, ότι κανένας συσχετισμός δεν υπάρχει με αλλαγή πολιτικής θέσης, αλλά και καμία περαιτέρω σκοπιμότητα.

«Έχω μία άποψη καθαρή και δεν κάνω πίσω. Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τα βήματα του για να ανακτήσει τους χαμένους του συσχετισμούς και θα συνεχίσει να το κάνει νικηφόρα, προκειμένου, να παρουσιάσει μία εναλλακτική αντιπρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη ΝΔ.


Για να είναι όσο πιο αποτελεσματική γίνεται αυτή η διαδικασία, πρέπει όλοι μας, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, όχι μόνο να δεχόμαστε, αλλά να λέμε κιόλας τις θέσεις και τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, παντού. Από τη λαϊκή αγορά, το καφενείο, την τηλεόραση, τη Βουλή και οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται, στο δημόσιο διάλογο. Εγώ με κάθε ευκαιρία αυτό κάνω και θα κάνω.
Θα μεταφέρω το πολιτικό μήνυμα του ΠΑΣΟΚ παντού, να το ακούσουν όλοι.
Ήμουν στα πολύ δύσκολα, είμαι και θα συνεχίσω να είμαι στρατιώτης της παράταξης.


Και για όσους προβληματίζονται από τις «ερωτήσεις» χωρίς να ακούσουν καν τις απαντήσεις, θα τις ακούσουν από εμένα.
«Απέναντι στο Μητσοτάκη ποιος»;
Μα προφανώς το ΠΑΣΟΚ και ο Ν. Ανδρουλάκης.
Τα «φαντασιακά» και τα μυθεύματα τα χαρίζω σε όσους έχουν σκοπιμότητες. Δεν με αφορούν και δεν με αφορούσαν ποτέ».

«Το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορούν να σταθούν πειστικά απέναντι στη ΝΔ και στον Μητσοτάκη», ξεκαθάρισε μιλώντας στο ACTION24, στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης και συνέχισε λέγοντας, ότι, «το πρόβλημα το έχουν οι δημοσιολογούντες. Όσοι απεργάζονται διάφορα ευφάνταστα σενάρια για αμφισβητήσεις και μικροπολιτικές στρατηγικές. Ήμουν στα πολύ δύσκολα και παραμένω στρατιώτης της παράταξης».


Ο κ. Χριστοδουλάκης, τοποθετούμενος για το ζήτημα που ανέκυψε με τη συμμετοχή του σε πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει η ΕΦΣΥΝ ανέλυσε τους λόγους που αποφάσισε να παραβρεθεί: «Για να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική η προσπάθεια που καταβάλλει το ΠΑΣΟΚ να δυναμώσει τους συσχετισμούς του, οφείλουμε όλοι να λέμε τις θέσεις μας και τις προτάσεις του κόμματος, τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ παντού, από τη λαϊκή, τις συγκεντρώσεις και την τηλεόραση, μέχρι τη Βουλή και τις διάφορες δημόσιες συζητήσεις».


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απάντησε στις αιτιάσεις των δημοσιογράφων ότι δημιουργείται ένα περίεργο κλίμα, τονίζοντας ότι, «κάθε μέρα βρισκόμαστε όλοι στα κανάλια, μαζί με εκπροσώπους άλλων κομμάτων. Πολλές φορές έχω ερωτηθεί ποιο είναι το μέλλον της κεντροαριστεράς. Και λέω τη θέση του κόμματός μου, που την υπηρετώ και την πιστεύω. Γιατί είναι πρόβλημα να πω ακριβώς τα ίδια και σε μια σχετική εκδήλωση», διερωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας ότι, «όπου έχω την ευκαιρία θα λέω τη θέση του κόμματος μου, γιατί θέλω να την ακούνε όσο περισσότεροι γίνεται».

Στάθηκε επίσης στις επερχόμενες ευρωεκλογές και την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ αναφέροντας: Το ΠΑΣΟΚ δίνει μια μάχη και θα την κερδίσει, ενώ υπογράμμισε πως, «το κόμμα θα έχει ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, στέλνοντας το μήνυμα ότι αποκτάμε κυβερνητική προοπτική. Την επόμενη μέρα θα πάρουμε την πρωτοβουλία, όπως έχει πει ο Πρόεδρος μας, για ένα ευρύ κάλεσμα στον προοδευτικό χώρο. Η θέση μας για τα θέματα έχει διατυπωθεί ήδη, από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Οποιαδήποτε συζήτηση αφορά προγραμματικές συγκλίσεις στη βάση της κοινωνίας και όχι συνενώσεις κομματικών μηχανισμών πίσω, από κλειστές πόρτες».


Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Χριστοδουλάκης επανέλαβε ότι δέχτηκε μια πρόταση από την ΕΦΣΥΝ και όχι από κάποιον από τους συμμετέχοντες. «Αν μου έλεγαν ότι είναι εκδήλωση του οποιουδήποτε, πολύ απλά δεν θα δεχόμουν να πάω» και υπενθύμισε ότι, «δεν κάνω τις επιλογές μου με βάσει το ντόρο που μπορεί να δημιουργηθεί, αλλά στη βάση της πολιτικής τους ορθότητας και της εξωστρέφειας της στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ».

Leave a Comment