Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών ο Κάρολος Παπούλιας

Έφυγε από τη ζωή ο Κάρολος Παπούλιας, σε ηλικία 92 ετών.

Γεννημένος και με καταγωγή από τα Ιωάννινα και συγκεκριμένα το Μολυβδοσκέπαστο, αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Μιλάνο, ενώ συνέχισε με διδακτορικό στην Κολωνία.

Η πολιτική του σταδιοδρομία λαμπρή και μεγάλη. 26 χρόνια διετέλεσε βουλευτής  του ΠΑΣΟΚ στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα Ιωάννινα, από το 1977 – 2004.

Σημαντικές θέσεις κατείχε και σε διάφορα υπουργεία επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην οικουμενική κυβέρνηση του Ζολώτα (1989-1990), διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός, Εθνικής Άμυνας.

Στις 12 Δεκεμβρίου του 2004 προτάθηκε από τον τότε πρωθυπουργό της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή στις 8 Φεβρουαρίου του 2005, εξελέγη από τον πρώτο γύρο, με 279 ψήφους.

Στις 3 Φεβρουαρίου του 2010 επανεξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 266 ψήφους κι έτσι έγινε ο τρίτος Πρόεδρος, που επανεκλέχθηκε για δεύτερη θητεία.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αποχαιρέτισε τον Κάρολο Παπούλια, κάνοντας λόγο για έναν σπουδαίο αγωνιστή με πολιτικό με ήθος, αλλά κι έναν μεγάλο πατριώτη.

Leave a Comment