Εύκολη, υγιεινή και παραδοσιακή μπατζίνα

Η πιο εύκολη μεσογειακή και νόστιμη πίτα με λαχανικά φέτα και ελαιόλαδο λέγεται… μπατζίνα! Μπορούμε να την καταναλώσουμε σαν ενδιάμεσο σνακ ή σαν κυρίως γεύμα μαζί με σαλάτα ή γιαούρτι!

Θα χρειαστούμε:

  • 800γρ κολοκυθάκια,
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 6 ελιές σε φέτες
  • 2 αυγά
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 250γρ αλεύρι(τα 2/3 ολικής άλεσης αν το επιθυμείτε)
  • 1κ.γ.μπεικιν
  • 300γρ ανθότυρο,
  • 180γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανό
  • άνηθο
  • ξύσμα λεμονιού

Παρασκευή:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από το αλεύρι με το μπέικιν. Ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και το ρίχνουμε στο άλλο μας μείγμα. Ένα τελευταίο ανακάτεμα και ρίχνουμε σε αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 °. Θέλουμε το πάχος που βλέπετε στις φωτογραφίες!

Από Τερζίδου Δέσποινα – Διατροφολόγος

Leave a Comment