Δημήτρης Μπιάγκης: Το ΠΑΣΟΚ έρχεται πιο κοντά στις τοπικές κοινωνίες και αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών

Κ. Μπιάγκη, δεν μπορώ να μην ξεκινήσω τη συζήτησή μας, με την αρκετά ικανοποιητική άνοδο των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, σε δημοσκοπικό επίπεδο. Παρόλα αυτά, κάτι ανάλογο είχε επαναληφθεί το 2021 με την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη, ως προέδρου του κόμματος και τελικά, δεν αποτυπώθηκε στην πράξη. Σας ανησυχεί, ότι μπορεί να συμβεί το ίδιο;

Η άνοδος των ποσοστών μας δεν είναι απλώς συγκυριακή ή αποτέλεσμα επικοινωνιακών στρατηγικών. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής εργάζεται σταθερά και με συνέπεια, θέτοντας ρεαλιστικές προτάσεις που απαντούν, στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Η πολιτική μας αξιοπιστία, η ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και η προσήλωση σε πολιτικές που προάγουν την κοινωνική δικαιοσύνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη αποτελούν, τους πυλώνες της ανανεωμένης σχέσης εμπιστοσύνης, με την κοινωνία. Γνωρίζουμε, ότι η εμπιστοσύνη αυτή κερδίζεται καθημερινά, γι’ αυτό επικεντρωνόμαστε στην ουσία και όχι στην εικόνα. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καταγράφει διαρκώς αυξανόμενη επιρροή στην κοινωνία αποτελώντας, την ελπίδα των πολιτών για ανατροπή και προοδευτική διακυβέρνηση.

Η κυβέρνηση κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ, για ακοστολόγητες και χωρίς βάση προτάσεις για την οικονομία, με πρόσφατη, την τροπολογία για τις τράπεζες. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί να καλύψει τις αποτυχημένες της πολιτικές, με κινήσεις αντιπερισπασμού. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με τη μακρά κυβερνητική του εμπειρία, διατυπώνει πάντα τεκμηριωμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις, βασισμένες στις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης και της βιώσιμης ανάπτυξης. Η τροπολογία μας για τις τράπεζες αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα πολιτικής που βάζει στο επίκεντρο τους πολίτες, προασπίζοντας τη διαφάνεια και την ισονομία. Αντίθετα, η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτικές που διευρύνουν τις ανισότητες και εξυπηρετούν λίγους, εις βάρος των πολλών​.

Μετά την επανεκλογή του ο κ. Ανδρουλάκης, “σήκωσε τα μανίκια” και μαζί με τα στελέχη του κόμματος, αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια δράση με το σύνθημα, “ΠΑΣΟΚ παντού”. Τι αναμένεται το προσεχές διάστημα;

Το σύνθημα “ΠΑΣΟΚ παντού” αποτελεί δέσμευση ότι ερχόμαστε κοντά στις τοπικές κοινωνίες, ότι αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των πολιτών και προωθούμε πολιτικές, που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους. Οι επόμενες δράσεις μας περιλαμβάνουν στοχευμένες πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της ακρίβειας, την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και την ενίσχυση της μεσαίας τάξης. “ΠΑΣΟΚ παντού” σημαίνει πολιτικές για την αντιμετώπιση της δημογραφικής κρίσης και την αποκέντρωση, για τη στήριξη της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, για ίσες ευκαιρίες σε όλες και όλους.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε το στεγαστικό, το δημογραφικό, η εξωτερική πολιτική και πολλά ακόμη. Πώς θα αξιολογούσατε τη συνάντηση των δύο αντρών με λίγα λόγια, αλλά και την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, περί ομόνοιας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ;

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Νίκο Ανδρουλάκη εντάσσεται στον νέο θεσμικό ρόλο του Προέδρου μας ως Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Παρόλο που είχε κυρίως εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αποτέλεσε μία χρήσιμη ευκαιρία να αναδειχθεί η σημασία του διαλόγου και της συνεννόησης σε θέματα εθνικής σημασίας, όπως η δημογραφική κρίση, όπου απαιτείται σοβαρότητα και συνεργασία. Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, που επιλέγει να παρερμηνεύει γεγονότα για να εξυπηρετήσει επικοινωνιακές σκοπιμότητες, είναι αδιέξοδη και δεν προσφέρει ουσιαστική πολιτική αξία. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής παραμένει προσηλωμένο στην υπεύθυνη αντιπολίτευση, θέτοντας τις ανάγκες της χώρας και των πολιτών, πάνω από όλα.

Πολύς λόγος και για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κάποια στελέχη κομμάτων διατύπωσαν επώνυμα την άποψή τους, ενώ κάποιοι άλλοι ανέφεραν, πως είναι ακόμη νωρίς. Ποια είναι η στάση του ΠΑΣΟΚ και σε ποια περίπτωση θα διαφοροποιηθεί, από την πρόταση της κυβέρνησης;

Ο θεσμός της Προεδρίας της Δημοκρατίας είναι θεμελιώδης για την ενότητα και τη σταθερότητα της χώρας. Η επιλογή του υποψήφιου Προέδρου πρέπει, να αφορά σε μία προσωπικότητα με αδιαμφισβήτητο κύρος, ακεραιότητα και αποδοχή από την πλειοψηφία της κοινωνίας και των πολιτικών δυνάμεων. Εντούτοις, η πρωτοβουλία για την πρόταση ανήκει στην συμπολίτευση, η οποία οφείλει να προτείνει ένα πρόσωπο που να μπορεί να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και ενότητα. Ειδικά, σε περίπτωση που δεν προταθεί η επανεκλογή της νυν Προέδρου, κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, η Κυβέρνηση οφείλει να αιτιολογήσει επαρκώς μία τέτοια απόφαση, για λόγους πολιτικού ήθους, αξιοπιστίας και διαφάνειας​.

Συνέντευξη με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στο νομό Κέρκυρας, Δημήτρη Μπιάγκη

Leave a Comment