Γευστικό και ελαφρύ ρυζόγαλο

Θα χρειαστούμε˸

500ml γάλα

1,5% λιπαρά (εναλλακτικά αμυγδάλου, καρύδας ή σόγιας)

½ φλιτζάνι ρύζι γλασέ

1 βανίλια

2 κ.γ (κουταλάκια του γλυκού) κορν – φλάουρ

1 κουταλία της σούπας μέλι

Παρασκευή˸

Σε μισό φλιτζάνι νερό βράζουμε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να “ρουφήξει” τα υγρά του. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, το μέλι και τη βανίλια και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά. Διαλύουμε με λίγο νερό το κορν – φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει. Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα και είναι έτοιμο! Με τα υλικά αυτά βγαίνουν 3 μικρά μπολ!

Από Τερζίδου Δέσποινα (Διατροφολόγος)

Leave a Comment