Δε θα προσφύγει στις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. – Με Στέφανο Κασσελάκη στις ευρωεκλογές

Με σκηνές που δεν έχουμε συνηθίσει στα ελληνικά πολιτικά δεδομένα, έκλεισε το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο κλειστό γήπεδο Taekwondo του Παλαιού Φαλήρου και με ένα διάλογο “φωτιά” μεταξύ της Όλγας Γεροβασίλη και του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη.

Μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και την προτροπή του να γίνουν εκ νέου εσωκομματικές εκλογές, το Συνέδριο πήρε άλλη τροπή και η ήδη τεταμένη κατάσταση, “φούντωσε” περισσότερο.

Η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε “παρούσα”, διεκδικώντας με επίσημη ανακοίνωση της την προεδρία, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της. Όταν ξεκίνησαν τα γιουχαρίσματα από μερίδα των συνέδρων, ο κ. Κασσελάκης σηκώθηκε, ζητώντας από το πλήθος να ηρεμήσει.

Αμέσως μετά ο Σωκράτης Φάμελλος πήρε τον λόγο και κατέθεσε την πρόταση, την οποία ψήφισε τελικά το συνέδριο, να μην διεξαχθούν εκλογές και να εκφράσουν οι σύνεδροι εμπιστοσύνη, στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη. Τουλάχιστον, μέχρι τις κρίσιμες ευρωεκλογές.

Ακολούθησε η Όλγα Γεροβασίλη, που κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να ανακαλέσει την πρότασή του, να στηθούν ξανά εσωκομματικές κάλπες, ενώ του “πέταξε το γάντι” αναφέροντας, πως η πρόθεση της υποψηφιότητάς της προήλθε, από την ατάκα του προέδρου, «φέρτε μου αντίπαλο και πάμε».

Εκείνος της απάντησε, ότι αν πάρει η ίδια πίσω την υποψηφιότητά της, τότε δεν έχει λόγο, να επιμείνει σε εκλογές. 

Έπειτα από νέα παρέμβαση του Σωκράτη Φάμελλου, τελικά πέρασε η πρόταση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να μη γίνουν εσωκομματικές εκλογές. «Παιδιά αρκετά, έπεσαν οι μάσκες. Δεν πάμε σε εκλογές, πάμε μπροστά», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, έπειτα από αυτήν την εξέλιξη. 

Ο διάλογος των δύο πολιτικών

Πηγή βίντεο SKAI.gr

Leave a Comment