Αριθμός ρεκόρ νεκρών δελφινιών στον Αμαζόνιο – Τα αίτια

Περισσότερα από 100 δελφίνια έχουν βρεθεί νεκρά στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας, εν μέσω μιας ιστορικής ξηρασίας και υψηλών θερμοκρασιών νερού που κατά τόπους, έφτασαν τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Τα νεκρά δελφίνια βρέθηκαν όλα στη λίμνη Tefé τις τελευταίες 7 ημέρες και σύμφωνα με το ινστιτούτο που διεξάγει την έρευνα, ένας τόσο μεγάλος αριθμός θανάτων είναι ασυνήθιστος και ιδιαίτερα ανησυχητικός. Πιθανή αιτία είναι οι θερμοκρασίες ρεκόρ, σε συνδυασμό, με την ιστορική ξηρασία στον Αμαζόνιο.

«Είναι ακόμη νωρίς για να προσδιορίσουμε την αιτία αυτού του ακραίου συμβάντος, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς μας, συνδέεται σίγουρα με την περίοδο ξηρασίας και τις υψηλές θερμοκρασίες στη λίμνη Τεφέ, στην οποία σε ορισμένα σημεία ξεπερνούν τους 39 βαθμούς Κελσίου (102 βαθμούς Fahrenheit)», ανέφερε το ινστιτούτο σε σχόλια που μετέδωσε το CNN.

Επιστήμονες και ακτιβιστές προσπαθούν να διασώσουν τα ζωντανά δελφίνια, μεταφέροντάς τα από λιμνοθάλασσες και λίμνες στα περίχωρα, όπου το νερό είναι πιο δροσερό. Η μεταφορά τους βέβαια δεν είναι εύκολη, μιας και δεν έχει εξακριβωθεί εάν υπάρχουν τοξίνες ή ιοί, που θα προκαλέσουν προβλήματα στη φύση.

Leave a Comment