Άγιος Γεώργιος: Το ήσυχο χωριουδάκι κοντά στα Μέθανα

Ο Άγιος Γεώργιος είναι ένα μικρό, παραθαλάσσιο χωριουδάκι της Πελοποννήσου, στα βορειοανατολικά της χερσονήσου των Μεθάνων, κοντά στο νομό Αργολίδας.

Βασικό -και λίγο ιδιαίτερο θα λέγαμε- αξιοθέατο του χωριού αποτελεί, το τσιμεντένιο πλοίο γερμανικής κατασκευής μήκους 45 μέτρων, το οποίο κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου προσάραξε στο λιμάνι, μπροστά στο χωριό.

Η προσέγγισή του είναι εύκολη και γίνεται είτε περπατώντας, είτε κολυμπώντας, μιας και έκτοτε αποτελεί το τελικό κομμάτι, του λιμενοβραχίονα.

Στο εσωτερικό του λιμανιού, η αμμουδερή παραλία με τα ρηχά νερά είναι ένα όμορφο, γαλήνιο και οικογενειακό σημείο για να απολαύσει κανείς τη βόλτα και τις βουτιές του.

Ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της περιοχής είναι το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Σωτήρα xτισμένο τον 10ο αιώνα, αλλά και η ομώνυμη ολόλευκη εκκλησιά του Αγίου Γεωργίου, στην άκρη του λιμανιού.

Γενικότερα, ο Άγιος Γεώργιος αποτελεί έναν ήσυχο, όχι τόσο δημοφιλή προορισμό, με διακριτική φινέτσα, για ήρεμες αποδράσεις.

Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου

Leave a Comment