Τεράστιος τυφώνας απειλεί το Τόκιο

Ίσως και ο μεγαλύτερος τυφώνας όλων των εποχών, ενδέχεται να είναι ο τυφώνας που απειλεί τα επόμενα 24ωρα το Τόκιο.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός κάλεσε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και υποσχέθηκε πως θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ενώ 17.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός. Ο τυφώνας Hagibis όπως έχει ονομαστεί από τους ειδικούς, ενδέχεται να χτυπήσει το Τόκιο το Σάββατο.

Στα φιλιππινέζικα, η ονομασία του σημαίνει ταχύτητα και πιθανολογείται να σηκώσει κύματα έως 13 μέτρα, ενώ οι βροχοπτώσεις που θα πλήξουν την περιοχή, πιθανολογείται να φτάσουν τα 80 εκατοστά. Οι επιστήμονες εκτιμούν πως θα μοιάζει με τον τυφώνα του 1958, όπου είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν η ζωή τους, περίπου 1.200 άνθρωποι. Η Nasa παρακολουθεί το φαινόμενο και προειδοποιεί για τις τρομακτικές επιπτώσεις του.

Οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι που θα λάμβαναν χώρα στην Ιαπωνία έχουν αναβληθεί, όπως πολλά δρομολόγια και πτήσεις, ενώ οι Αρχές ενημέρωσαν τους κατοίκους της νήσου Οσίμα και της πόλης Σιμόντα στα δυτικά του Τόκιο, να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Όλοι οι κάτοικοι συρρέουν στα σούπερ μάρκετ, για να προμηθευτούν τρόφιμα, μπαταρίες κτλ, αφού θα αναγκαστούν να μείνουν για πολλές ώρες στα σπίτια τους χωρίς ρεύμα.

Ο Έλληνας μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, προειδοποιεί πως ο Hagibis, ενδέχεται να είναι ο χειρότερος τυφώνας όλων των εποχών.

Από Γιαννέλου Μαρία

Leave a Comment