Βρετανία: Απαγορεύει το TikTok σε κυβερνητικά στελέχη

Ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ και Καναδά, η Βρετανία απαγόρεψε κι εκείνη με τη σειρά της τη χρήση του TikTok, σε κυβερνητικά στελέχη και εργαζόμενους της κυβέρνησης.

«Aπαγορεύουμε τη χρήση του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές» με «άμεση ισχύ», τόνισε ο Όλιβερ Ντάουντεν, μέλος του Συντηρητικό Κόμματος λέγοντας ότι ελλοχεύει κίνδυνος σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ευαίσθητα δεδομένα, σε ορισμένες πλατφόρμες.

Κάτι ανάλογο έπραξαν ο Καναδάς και οι ΗΠΑ πριν λίγο διάστημα, επικαλούμενοι τόσοι οι ίδιοι όσο και οι επικριτές του ανά τον κόσμο, το γεγονός πως οι κινεζικές αρχές, έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες και τα προσωπικά δεδομένα τους.

Από την πλευρά του το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης με ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση στο νεανικό και όχι μόνο κοινό, μέσω της εκπροσώπου του αρνήθηκε τις παραπάνω κατηγορίες κι εξέφρασε την απογοήτευσή του, για την απογραφή της βρετανικής κυβέρνησης.

Το TikTok είναι πλατφόρμα δημιουργίας και κοινοποίησης βίντεο με μικρή διάρκεια, η οποία διατίθεται ως εφαρμογή για iOS, Android και Windows συσκευές. Δημιουργήθηκε το 2017 από την κινέζικη εταιρεία ByteDance, για αγορές εκτός της Κίνας. Ενώ στην αρχή χρησιμοποιούνταν από περιορισμένο κοινό με περισσότερο “ανάλαφρη” διάθεση, πλέον έχει διαδοθεί σε χώρους όπως ο πολιτικός, ο επιχειρηματικός και πολλούς ακόμη.

Leave a Comment