Τραγικό δυστύχημα στη Λιβύη – Νεκροί 5 Έλληνες

Τραγικό δυστύχημα συνέβη χθες στη Λιβύη, όταν μέλη ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ελλάδα επισκέφθηκαν τη χώρα κι έπεσαν θύματα τροχαίου.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δεκατέσσερις τραυματίστηκαν, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με αυτοκίνητο οικογένειας από τη Λιβύη, που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα. Νεκρά και τα μέλη της λιβυκής οικογένειας.

Τρεις από τους πέντε νεκρούς ήταν μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλοι δύο Έλληνες πολίτες, διερμηνείς, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μετά από εντολή του αρμόδιου υπουργού Νίκου Δένδια, κήρυξαν τριήμερο, εθνικό πένθος.

Η ανθρωπιστική αποστολή ξεκίνησε από τη χώρα μας με προορισμό τη Λιβύη και συγκεκριμένα την πόλη Ντέρνα, που επλήγη από τις καταστροφικές πλημμύρες. Οι δεκατρείς τραυματίες μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί στη χώρα μας προκειμένου να νοσηλευτούν, ενώ ένα άτομο παρέμεινε στη Λιβύη, λόγω σοβαρότητας της κατάστασης.

Στη Βουλή τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του τραγικού αυτού περιστατικού, ενώ παραμένουν αρκετά αναπάντητα ερωτήματα για την καθυστέρηση πληροφόρησης της χώρας μας, από πλευράς της Λιβύης. Για πολλή ώρα οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες και κάποιες εξ αυτών, αναληθείς.

Οι δύο σωροί αναγνωρίστηκαν από συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ οι άλλες τρεις πρόκειται να ταυτοποιθούν, μέσω DNA.

Leave a Comment