Τέξας: Ίχνη δεινοσαύρων 113 εκατομμύρια χρόνια πριν

Η ζωή των δεινοσαύρων αποτελούσε πάντα μυστήριο για τις πρόσφατες γενιές, μιας και η εξαφάνισή τους χρονολογείται παρά πολλά χρόνια πριν κι έτσι αποτελεί ένα είδος άγνωστο και άξιο μελέτης. Δεν είναι μάλιστα λίγοι οι οπαδοί και παρατηρητές των γιγαντιαίων αυτών πλασμάτων, που κάποτε, έζησαν στον πλανήτη μας.

Τα αποτελέσματα της ξηρασίας αποτελέσαν κι αυτά με τη σειρά τους αντικείμενο σχολιασμού και μελέτης το τελευταίο διάστημα, μιας και έφεραν στο φως χωριά, ναυάγια, επιγραφές και τώρα… ίχνη δεινοσαύρων.

Οι μεγάλες ακολουθίες πατημασιών που αποτελούν σπάνια ανακάλυψη, βρέθηκαν κοντά στο Dinosaur Valley State Park στην πόλη Ντάλας του Τέξας, μετά την πλήρη ξηρασία του ποταμού, ο οποίος διέσχιζε την περιοχή. Οι εργαζόμενοι του πάρκου που γνωστοποίησαν το γεγονός δήλωσαν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι και δεν ήταν μάλιστα λίγοι οι εθελοντές που έσπευσαν να καθαρίσουν το σημείο, έτσι ώστε να διακρίνονται καλύτερα τα ίχνη.

Οι πατημασιές ήταν θαμμένες κάτω από ιζήματα που καλύπτονταν από νερό και αυτό βοήθησε, στη διατήρησή τους.

Στην περιοχή έχουν βρεθεί και στο παρελθόν ίχνη, εξού και η ύπαρξη του ομώνυμου πάρκου, που ανήκουν κυρίως στο είδος Ακροκανθόσαυρος, με βάρος 7 τόνους, αλλά και στον Σαυροποσειδώνα με ύψος 18 μέτρα και βάρος, 44 τόνους. Η ύπαρξη των τωρινών ιχνών υπολογίζεται 113 περίπου εκατομμύρια έτη, παλιότερα.

Leave a Comment