Στόουνχεντζ Μιλάνο: Δημιουργήθηκε νέα παραλλαγή με 16.000 πλαστικά μπουκάλια

Δε δημιουργήθηκε προκειμένου να είναι όμορφο, αλλά για να υποδείξει σε εμάς και τις νέες γενιές, τις συνέπειες των πράξεών μας, δήλωσε ιδρυτικό μέλος του VATRAA, αρχιτεκτονικό γραφείο στο Ηνωμένο Βασίλειο, που ανέλαβε το συγκεκριμένο έργο.

Το θρυλικό Στόουνχεντζ ξαναφτιάχτηκε συμβολικά στο Μιλάνο με 16.000 πλαστικά μπουκάλια, αναδεικνύοντας την κληρονομιά των σκουπιδιών και τις επιπτώσεις της στις επόμενες γενιές.

Η εγκατάσταση, με τίτλο «Plastic Monument», αντλεί από μια από τις παλαιότερες και πιο καθαρές αρχιτεκτονικές φόρμες, το «Great Trilithon».

Αντλώντας από τις διαστάσεις και το σχήμα του Trilithon του Στόουνχεντζ, το «Plastic Monument» αποτελείται από δύο όρθιες κολόνες ύψους 6,7 μέτρων με οριζόντια δοκό, στο επάνω μέρος.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο έχει τυλίξει τους όγκους με ένα διπλό συρματόπλεγμα, λαξεύοντας τις επιφάνειες για να μιμηθεί την υφή, από τις πέτρινες κολώνες του πριν 5.000 χρόνια μνημείου στην Αγγλία.

Το Στόουνχεντζ είναι ένα νεολιθικό μεγαλιθικό μνημείο στο Ηνωμένο Βασίλειο, του οποίου η διαμόρφωση συνεχίστηκε ως την Εποχή του Χαλκού, στην κομητεία του Wiltshire.

Πρόκειται για έναν κύκλο μεγαλίθων, που κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις πλέον αποδεκτές αρχαιολογικές εκτιμήσεις, ανάμεσα στο 2500 π.Χ. και το 2000 π.Χ.. Το αρχαιότερο κυκλικό ανάχωμα και η περιφερειακή τάφρος που ανήκουν σε πρωιμότερη φάση του μνημείου, χρονολογήθηκαν προσφάτως περί το 3100 π.Χ..

Leave a Comment