Πικουλιάνικα Λακωνίας: Ένας μικρός οικισμός με μεγάλη θέα

Τα Πικουλιάνικα είναι ένας μικρός οικισμός του νομού Λακωνίας –όχι τόσο γνωστός- μια ανάσα από το δημοφιλή Μυστρά, στους πρόποδες του Ταΰγετου.

Τέσσερα χιλιόμετρα για την ακρίβεια από το Μυστρά και εννέα από τη Σπάρτη, αποτελεί το “ρετιρέ” της ευρύτερης περιοχής με θέα τον Ταΰγετο, την οροσειρά του Πάρνωνα, το Μυστρά και την πόλη της Σπάρτης.

Βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων και αυτό του δίνει το πλεονέκτημα της υπέροχης θέας, αλλά και της ψυχρούλας, ειδικά όταν πέφτει το σούρουπο.

Ήσυχοι δρόμοι χωρίς αυτοκίνητα, χαρακτηριστικά χωριού άλλης εποχής, όμορφα χρώματα και μυρωδιές λουλουδιών, απαρτίζουν ένα σκηνικό, ιδανικό για απόδραση.

Άλλωστε, η τόσο κοντινή απόσταση με την καστροπολιτεία του Μυστρά και την πόλη της Σπάρτης, δίνουν την ευκαιρία στον ταξιδιώτη να επιλέξει τα Πικουλιάνικα ως τόπο διαμονής προκειμένου να απολαύσει τη γαλήνη που προσφέρει το χωριό και κατόπιν, να έχει τη δυνατότητα να ξεχυθεί στα γύρω σημεία.

Ωραία δραστηριότητα για τους λάτρεις της φύσης και της πεζοπορίας αποτελεί, το αναρριχητικό πάρκο του Ταΰγετου σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων, αλλά και μια βόλτα στις παρυφές του βουνού.

Στα Πικουλιάνικα μπορεί να βρει κανείς ήσυχους ξενώνες για διαμονή και όμορφα καφέ – εστιατόρια, απολαμβάνοντας τους ήχους της φύσης και την απουσία της πόλης και της φασαρίας.

Leave a Comment