Νότια Κορέα : Τραγωδία με εκατοντάδες νεκρούς, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για το Halloween

Σε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες των τελευταίων δεκαετιών στη Νότια Κορέα μετατράπηκε, ο χθεσινός εορτασμός του Halloween, στην περιοχή Itaewon, της Σεούλ. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα πολυσύχναστο σημείο με πολλά μαγαζιά και χώρους διασκέδασης, αλλά και στενά δρομάκια.

Ήταν γύρω στις 10 το βράδυ τοπική ώρα, όταν περίπου 100.000 βρίσκονταν συγκεντρωμένοι εκεί, προκειμένου να γιορτάσουν το Halloween. Ήταν η πρώτη επίσημη κι ελεύθερη συνάθροιση στη χώρα, μετά τους περιορισμούς για τον COVID-19. Χωροί, μουσική και πολύς κόσμος, απάρτιζαν το σκηνικό, μέχρι να ξεκινήσει το ξαφνικό και απροσδόκητο ποδοπάτημα, που μέσα σε λίγη ώρα στέρησε, τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων. Για την ακρίβεια, ο απολογισμός της τραγωδίας είναι περισσότεροι από 150 νεκροί και 82 τραυματίες, μεταξύ των οποίων αρκετοί έφηβοι και 22 αλλοδαποί.

Η αναγνώριση του 90% των νεκρών έχει ήδη πραγματοποιηθεί, με εξαίρεση τους εφήβους που δεν έφεραν ταυτότητα και των αλλοδαπών.

Σοροί ανθρώπων που κείτονταν στο έδαφος σκεπασμένοι με σεντόνια, συγγενείς που έφταναν εσπευσμένα στο σημείο και προσπάθειες ακόμη και περαστικών να δώσουν οξυγόνο σε όσους είχαν χάσει τις αισθήσεις τους, είναι μόνο μερικές από τις φρικιαστικές εικόνες, που κάνουν το γύρω του κόσμου.

Όπως φαίνεται και από το παρακάτω βίντεο το οποίο τραβήχτηκε από παρευρισκόμενο, όλα έγιναν ξαφνικά και ανεξήγητα. Ίσως κάποιο παιχνίδι ή καβγάς να ήταν η αφορμή, για όλο αυτό το ανθρώπινο ντόμινο, που οδήγησε στο πρωτοφανές δυστύχημα.

Ο πρόεδρος της νότιας Κορέας, Γιουν Σοκ-γελ, δήλωσε πως βρίσκεται δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ τα έξοδα των κηδειών, αλλά και τα έξοδα νοσηλείας των τραυματιών, θα καλυφθούν από το κράτος. Το σίγουρο είναι πως οι πολίτες, εμπλεκόμενοι και μη, ζητούν εξηγήσεις.

Η ηγεσία του πλανήτη δήλωσε πως συμπαρίσταται στη χώρα και είναι συντετριμμένη, από το αποτρόπαιο συμβάν.

Leave a Comment