Νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Τασούλας

Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξελέγη ο Κωνσταντίνος Τασούλας, στην τέταρτη κατά σειρά ψηφοφορία, που διεξήχθη στη Βουλή.

Ο κ. Τασούλας έλαβε συνολικά 160 ψήφους, ενώ δεύτερος σε ψήφους ήρθε ο Τάσος Γιαννίτσης με 34, ακολούθησε η Λούκα Κατσέλη με 29 και τέλος ο Κωνσταντίνος Κυριακού με 14 ψήφους. Συνολικά ψήφισαν 276 βουλευτές, παρών δήλωσαν 39 βουλευτές, ενώ απόντες ήταν 24 βουλευτές.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης μετέβη στο γραφείο 258 του 2ου ορόφου του ελληνικού κοινοβουλίου, προκειμένου, να συναντήσει τον κ. Τασούλα και να του ανακοινώσει το αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η εκλογή μου αποτελεί για μένα κορυφαία τιμή, αλλά κυρίως, αποτελεί μια βαριά, βαρύτιμη ευθύνη», ενώ ζήτησε: «Να διαβιβαστούν στην εθνική Αντιπροσωπεία, μέλος της οποίας είχα την τιμή να υπάρξω τα τελευταία 25 χρόνια, τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες για την κατά το Σύνταγμα ανάδειξή μου στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.