Νέα Ζηλανδία: Μπλε φως στον ουρανό, προκάλεσε ερωτηματικά

Μια σπείρα μπλε φωτός έκανε την εμφάνισή της στο νυχτερινό ουρανό της Νέας Ζηλανδίας, αφήνοντας άφωνους παρατηρητές, αστρονόμους και κατοίκους, που είχαν την τύχη να δουν, το εντυπωσιακό θέαμα.

Φυσικά τα σενάρια συνωμοσίας έδωσαν και πήραν στο διαδίκτυο, ενώ η εμφάνιση εξωγήινων, ήταν πάλι η επικρατέστερη εκδοχή.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες που ασχολήθηκαν με το φαινόμενο και συγκεκριμένα σύμφωνα με το ενδεχόμενο που παρουσίασε ένας καθηγητής Φυσικής του πανεπιστημίου Auckland, το μπλε φως, προήλθε από πύραυλο.

Για την ακρίβεια ανέφερε, πως όταν το προωθητικό εκτοξεύεται από το πίσω μέρος, έχουμε ουσιαστικά νερό και διοξείδιο του άνθρακα . Αυτό, σχηματίζει ένα εφήμερο σύννεφο στο διάστημα, που φωτίζεται από τον ήλιο. Συνέχισε λέγοντας, πως η γεωμετρία της τροχιάς του δορυφόρου και η σχετική θέση με τον ήλιο, είναι ακριβώς ο κατάλληλος συνδυασμός, για να δημιουργήσει αυτά τα εντελώς τρελά σύννεφα, που ήταν ορατά από το Νότιο Νησί.

Πολύ πιθανό μάλιστα να πρόκειται για τον πύραυλο Globalstar από την SpaceX, που εκτοξεύτηκε από την Καλιφόρνια, σε χαμηλή, γήινη τροχιά.

Leave a Comment