Μεταμόρφωση Καρδίτσας: Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την μετεγκατάσταση του χωριού

Τη μετεγκατάσταση του χωριού Μεταμόρφωση Καρδίτσας, που επλήγη ανεπανόρθωτα πριν 3 μήνες από την κακοκαιρία Daniel, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή.

Μετά από αίτημα των κατοίκων και τοπικών φορέων, το χωριό θα μεταφερθεί σε νέο οικισμό, ενώ ήδη έχουν εκκινήσει οι διαδικασίες. Οι κάτοικοι μάλιστα είχαν προβεί σε δημοψήφισμα, προκειμένου να παρθεί μια κοινή και ωφέλιμη απόφαση για όλους.

Στη συζήτηση που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους ντόπιους, εξετάστηκαν επίσης τα ευρύτερα προβλήματα που προκλήθηκαν από την πλημμύρα και το χρονοδιάγραμμα της αποκατάστασης.

«Στα πλαίσια της περιοδείας μου στη Θεσσαλία, θεώρησα υποχρέωσή μου να βρεθώ σήμερα, στην “τραυματισμένη” Μεταμόρφωση και να συζητήσω με τους κατοίκους, το μέλλον του χωριού τους. Επιπλέον, τους μετέφερα τη βούληση της κυβέρνησης, εφόσον και οι ίδιοι το επιθυμούν και φαίνεται να το έχουν αποφασίσει με δημοκρατικές διαδικασίες, να δεσμευτούμε να φτιάξουμε μία καινούρια Μεταμόρφωση, σε μία έκταση η οποία έχει ήδη εντοπιστεί και άμεσα θα μελετηθεί, η καταλληλότητά της», είπε ο πρωθυπουργός.

Ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να προχωρήσει στην απαλλοτρίωση των περιουσιών τους, ταυτόχρονα όμως τα σπίτια αυτά τα οποία μπορούν ενδεχομένως να χρησιμοποιούνται το καλοκαίρι, δεν μπορούν να τύχουν της ίδιας φροντίδας και της ίδιας προστασίας, που θα τύχει η νέα Μεταμόρφωση, ένας οικισμός δηλαδή ο οποίος θα κατοικείται όλο το χρόνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε, πως ευελπιστεί, ότι και οι κάτοικοι του Βλοχού θα πάρουν, ανάλογη απόφαση.

Να τονιστεί πως η Μεταμόρφωση, έχει πληγεί και κατά το παρελθόν, από αντίστοιχα καιρικά φαινόμενα.

Leave a Comment