Μάτι: Από την αρχή η δίκη μετά από έφεση της Εισαγγελίας

Από την αρχή ξεκινά η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που στέρησε τη ζωή σε 104 ανθρώπους, μετά την έφεση που ασκήθηκε σήμερα 08/05, από την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, για το σύνολο της πρωτόδικης απόφασης.

Να θυμίσουμε, πως η πρόσφατη απόφαση και οι ποινές που αποδόθηκαν, είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, με συγγενείς των θυμάτων και πολυτραυματίες που βρίσκονταν στην αίθουσα του δικαστηρίου, να ξεσπούν σε αποδοκιμασίες.

Η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας που παρενέβη, αμέσως μετά την έκδοση της εν λόγω απόφασης προχώρησε σε άσκηση έφεσης, με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, αλλά και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας Καλλιόπης Βαρδάκη.

Η έφεση που ασκήθηκε αφορά το σύνολο της απόφασης, πρώτα απ’ όλα τους αθωωθέντες, πλην του ηλικιωμένου που έβαλε τη φωτιά που καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλακή και για τον οποίο βάσει νόμου, δε γινόταν να ασκηθεί έφεση.

Επίσης, η έφεση αφορά στις ποινές, στα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν στους καταδικασθέντες, αλλά και τη μετατροπή της ποινής τους σε χρηματική, προς δέκα ευρώ την ημέρα. Η έφεση ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα, Σπυρίδωνα Παππά.

Η υπόθεση θα επανεξεταστεί στο σύνολο της σε δεύτερο βαθμό, ενώ γίνεται μεγάλη προσπάθεια, η δίκη να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου, να μην περάσει χρόνος και παραγραφούν αδικήματα.

Leave a Comment