Οικοκυρική αρρένων σε κολλέγιο της Ισπανίας

Ποιος είπε ότι το νοικοκυριό είναι μόνο γυναικεία υπόθεση;

Το κολλέγιο “Colegio Montecastelo” στην Ισπανία, δίνει την απάντηση με το μάθημα «Home Economics 101», στο οποίο τα αγόρια μαθαίνουν να καθαρίζουν, να σιδερώνουν, να μαγειρεύουν, ακόμη και να ράβουν!

Πρόκειται φυσικά για κάτι εντελώς διαφορετικό, που έχει κερδίσει αρκετούς υποστηρικτές. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που λένε ότι αυτά θα έπρεπε να διδάσκονται στα σπίτια και όχι στα σχολεία ή πως είναι “προνόμιο” των γυναικών.

Ο Νταν Μπέικον, ιδρυτής του The Modern Man, λέει στο Bored Panda πως δεν είναι «λιγότερο αντρικό» να βοηθά κανείς στις δουλειές του σπιτιού, τονίζοντας: «Αν το ένστικτό σου λέει πως θα πρέπει να βοηθάς περισσότερο στις δουλειές του σπιτιού, τότε κάνε το. Και κάνε το από αγάπη, επειδή αγαπάς τον άλλον άνθρωπο και δε θέλεις να τον βλέπεις με επιπλέον στρες σε αυτό το διάστημα (εννοώντας την πανδημία)».

Συνέχισε λέγοντας: «Αν μια γυναίκα παρατηρήσει πως ο άντρας της βοηθά περισσότερο απ’ ότι συνήθως, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει μια τρυφερή προσέγγιση και να τον επαινέσει για αυτό, αντί να θεωρήσει δεδομένες τις προσπάθειές του. Η αλήθεια είναι πως ούτε ένας άντρας ούτε μια γυναίκα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τα πάντα. σε μια σχέση. Είναι θέμα επιλογής».

Leave a Comment