Με ασφάλεια πραγματοποιήθηκε σήμερα ο επαναπατρισμός 60 Ελλήνων και Κυπρίων πολιτών, από τον εμπόλεμο Λίβανο, με τη μέριμνα του υπουργείου Εξωτερικών.
Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού, Δημητρίου Χούπη.
Όταν το αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε, οι οικείοι των ανθρώπων ήταν εκεί, με τις μαρτυρίες τους για τον πόλεμο, να συγκλονίζουν.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η ελληνική Πρεσβεία στη Βηρυτό παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα, για την παροχή κάθε δυνατής προξενικής αρωγής σε Έλληνες, που διαβιούν στον Λίβανο.
Σε χθεσινή του ανακοίνωση μάλιστα το υπουργείο Εξωτερικών, έδωσε στη δημοσιότητα τους τηλεφωνικούς αριθμούς με τους οποίους μπορούν να επικοινωνούν οι Έλληνες πολίτες, με το Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Βηρυτό (τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης (+961) 71 593659 grcon.bei@mfa.gr).
Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας, του Υπουργείου Εξωτερικών: (+30) 210-3681350 και (+30) 210-3681730.