Κύπρος: Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη αρχαίου ναού

Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη πραγματοποίησε αποστολή του πανεπιστημίου της Σιένα, στην Ερήμη κοντά στη Λεμεσό, φέρνοντας στο φως ναό, 4.000 ετών.

Ο ναός είχε δημιουργηθεί σε χώρο, όπου βρισκόταν το εργαστήρι ενός τεχνίτη, ενώ πρόκειται για τον αρχαιότερο ιερό χώρο που έχει ανακαλυφθεί έως τώρα, στη Μεγαλόνησο.

Όπως εξήγησε επιστήμονας, πρόκειται για ένα μεγάλο δωμάτιο, όπου ένα μεγάλο μαγκάλι φώτιζε, μέρα και νύχτα, ένα μεγάλο μονόλιθο. Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα ναό που δημιουργήθηκε, πριν από τους ναούς που γνωρίζουμε και ο οποίος μας δείχνει, πόσο πολυσύνθετη ήταν η ζωή των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι ήταν τεχνίτες και έζησαν χιλιάδες χρόνια πριν από εμάς.

Παράλληλα, όπως ανέφερε Ιταλός επιστήμονας, στην τελευταία αυτή εκστρατεία ανασκαφών, βρέθηκε και ο σκελετός μιας κοπέλας ηλικίας περίπου 20 ετών, η οποία, όπως όλα δείχνουν, δολοφονήθηκε και στη συνέχεια το πτώμα “χτίστηκε” για να μην ανακαλυφθεί.

Οι δολοφόνοι της έσπασαν το κρανίο της με ένα ξίφος ή με μια βαριά πέτρα και στη συνέχεια την τοποθέτησαν στο πάτωμα, με ένα βαρύ λίθο πάνω στο στήθος. Οι επιστήμονες το συνδέουν με δολοφονία, λόγω εγκυμοσύνης.

Leave a Comment