Κρεμαστή Ρόδου: Ξεβράστηκε νεκρός ζιφιός από κατάποση πλαστικού

Άλλο ένα δραματικό παράδειγμα που αποδεικνύει, πως όσο υπάρχει ο άνθρωπος στον πλανήτη, θα βλάπτει τη Γη και τα πλάσματά της.

Μια ραμφοφάλαινα (ziphius cavirostris) 5 μέτρων και 30 εκατοστών ξεβράστηκε στην παραλία Κρεμαστή βορειοδυτικά της Ρόδου και δεν αποτελεί το μόνο θηλαστικό της θάλασσας, με την ίδια κατάληξη.

Ο λόγος; Η κατάποση πλαστικών, πάνω από 15 κιλά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία του να τραφεί, που οδήγησε σε καχεξία και κατόπιν, στο θάνατο.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι τοπικές αρχές και το υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, ενώ στάλθηκε δείγμα και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για νεκροψία – νεκροτομή.

Με αφορμή πάντως και το προηγούμενο περιστατικό, αυτό του ζιφιού στον Άλιμο που δεν κατάφερε να επιβιώσει στα νερά της χώρας μας και βρέθηκε νεκρός στη Σαλαμίνα, πολλές φιλοζωικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις, έκαναν λόγο για ανεπαρκή γνώση κι εξειδίκευση, στην Ελλάδα.

Όσες προσπάθειες βέβαια και να γίνουν από τους φορείς και ιθύνοντες του εκάστοτε τόπου, η ατομική ευθύνη ή στην προκειμένη περίπτωση, αχρείαστη ανευθυνότητα, ήταν, είναι και θα είναι, το παν.

Η φωτογραφία με το πλαστικό που βρέθηκε στον οργανισμό, του άτυχου θηλαστικού

Leave a Comment