Κινεζικός πύραυλος: Συνετρίβη στον ινδικό ωκεανό

Σε αμφισβήτηση τέθηκε πάλι η ικανότητα της Κίνας να ελέγξει τα σκουπίδια των πυραύλων, που στέλνει στο διάστημα.

Τις τελευταίες ημέρες τα ξένα μέσα “οργίασαν” σε σχέση με την επικινδυνότητα που θα είχε να αντιμετωπίσει ο πλανήτης μας, αν τα συντρίμμια μεγάλου βάρους του πυραύλου Long March, προσέκρουαν στη Γη. Κι ενώ η αρχική στάση της Κίνας ήταν να σιγήσει, μετά από όλον αυτόν τον ντόρο αναγκάστηκε να δώσει απαντήσεις λέγοντας, πως οι πιθανότητες τα συντρίμμια να εισέλθουν στην ατμόσφαιρα της Γης και να προκαλέσουν πρόβλημα, είναι απειροελάχιστες.

Ο πύραυλος Long March 5B βάρους 23 τόνων που μετέφερε την εργαστηριακή μονάδα Wentian, απογειώθηκε από την κινεζική Νήσο Χαϊνάν στις 2:22 μ.μ. τοπική ώρα, την Κυριακή 24 Ιουλίου, και η μονάδα προσδέθηκε με επιτυχία, στο τροχιακό φυλάκιο της Κίνας.

Για πρώτη ίσως φορά ο πλανήτης απειλούνταν από πολύ βαριά και ανεξέλεγκτα υπολείμματα, που ευτυχώς τελικά πριν μερική ώρα, έπεσαν στον Ινδικό Ωκεανό, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας.

Μέσα στις χώρες που βρίσκονταν σε κίνδυνο και επιφυλακή από την πτώση ήταν και η Ελλάδα, άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης, τμήματα της Αμερικής, ενώ η αρχική ανακοίνωση έδινε ως πιθανότερο σενάριο, κάποιο σημείο εκτός κινδύνου, κοντά στη Νέα Ζηλανδία.

Leave a Comment