Συνέντευξη με τον Ιορδάνη Καμπούρογλου, μέλος του συνδυασμού, “Ναι στη Θεσσαλονίκη”

Ο Ιορδάνης Καμπούρογλου, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 17/05/1991. Ο αθλητισμός ήταν -και παραμένει- μία από τις μεγάλες του «αγάπες», με το ποδόσφαιρο να καλύπτει τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια.

Το 2011 εισήλθε στην αγορά εργασίας και δραστηριοποιήθηκε στο εμπόριο χονδρικής πώλησης.Το συγκεκριμένο αντικείμενο, αποτελεί την κύρια δραστηριότητα του μέχρι και σήμερα, διατηρώντας κατάστημα. Η ενασχόληση του με τα κοινά ξεκίνησε το περασμένο έτος, όταν και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Κωνσταντίνου Ζέρβα, όντας από τα πρώτα μέλη του συνδυασμού, «Ναι στην Θεσσαλονίκη». Με αίσθημα ευθύνης, πολλή όρεξη για δουλειά και όραμα, υπηρετεί τη θέση του αντιπροέδρου, στο διοικητικό συμβούλιο επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ βρίσκεται και στο επιτελείο του διοικητικού συμβουλίου νεολαίας και αθλητισμού.

Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με τα κοινά και συγκεκριμένα με την παράταξη του Κ. Ζέρβα;

Αγάπη για την πόλη, ενδιαφέρον για τη γειτονιά, για τα προβλήματα των συνανθρώπων μου. Ο Κ. Ζέρβας με κέρδισε γιατί έφερε μία αυθεντικά αυτοδιοικητική πρόταση, πέρα και πάνω από τα κόμματα. Γυρίσαμε μαζί του όλη την πόλη, αναδείξαμε πολλά ζητήματα, επισκεφτήκαμε όλες τις γειτονιές. Η διάθεσή μου για συμμετοχή και προσφορά, συνάντησε την προσπάθεια του Ζέρβα να αλλάξει την πόλη και να φέρει στο προσκήνιο, τα ζητήματα της καθημερινότητας.

Ποια είναι θεωρείτε τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει κάποιος ως κάτοικος Θεσσαλονίκης; Τα μέσα μαζικής μεταφοράς πιστεύετε πως είναι ένα από αυτά;

Σας απαντώ ξεκάθαρα. Είναι η καθαριότητα και οι μετακινήσεις. Και ναι, ο ΟΑΣΘ είναι σε τραγική κατάσταση. Ελπίζω βέβαια να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε γρήγορα να βρεθεί λύση γιατί η ταλαιπωρία του κόσμου είναι πάρα πολύ μεγάλη. Τα ζούμε και τα βλέπουμε καθημερινά. Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε να φέρει το ζήτημα στην ατζέντα της κυβέρνησης. Το έκανε πολλές φορές και εκτός αυτού, τήρησε την υπόσχεσή του να πάει ο ίδιος στο Δ.Σ του οργανισμού, ώστε να πιέζει πολιτικά για γρηγορότερες ενέργειες

Τι ερεθίσματα λαμβάνετε από τον κόσμο για τη νέα δημαρχεία της πόλης;

Υπάρχουν αυξημένες προσδοκίες και απαιτήσεις. Αυτό είναι καλό, μας κρατά σε εγρήγορση. Υπάρχουν και παράπονα όμως, κάθε αρχή είναι δύσκολη, όμως ο κόσμος βλέπει μία διαφορά στον τομέα της καθαριότητας, βλέπει μία διαφορά στο δρόμο, βλέπει ξανά τη δημοτική αστυνομία να περιπολεί. Αν προχωρήσουν και τα μεγάλα έργα τα οποία ο δήμαρχος κατά κάποιο τρόπο έχει αναλάβει να τα προωθήσει χωρίς να είναι στην αρμοδιότητά του, τότε μπορούμε να ελπίσουμε ότι η Θεσσαλονίκη θα αλλάξει προς το καλύτερο.

Leave a Comment