Η Μπουμπουλίνα σε αμερικανική καμπάνια του Instagram

Με το σύνθημα #WeAreGreekWariors, η One Bean Marketing Company τίμησε τις γυναίκες και μέσα σε αυτές, η Ελληνίδα πολεμίστρια Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα.

Ο συνδυασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας με την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, “γέννησε” την ιδέα μιας πρωτότυπης καμπάνιας, στο Instagram.

Όπως ανέφερε η Ελληνίδα δημιουργός της εκστρατείας για την ανάδειξη του γυναικείου φύλου Angie Xidias, οι Ελληνίδες πολεμίστριες αποτελούν πρότυπο και παράδειγμα, για όλες τις σύγχρονες γυναίκες.

Κατάφεραν να ηγηθούν πολλών αντρών, να πρωτοστατήσουν σε μάχες ανά τη χώρα και να προκαλέσουν την επανάσταση όχι μόνο κυριολεκτικά, αλλά μέσω της εξύψωσης του φύλου τους, μια πράξη συμβολική και άκρως γενναία, για τα δεδομένα της εποχής.

Αναφέρθηκε επίσης στις Ουκρανές γυναίκες που πολεμούν με θάρρος και ζέση, δημιουργώντας κι εκείνες ένα κίνημα θάρρους και τόλμης.

Η παγκόσμια αμερικανική καμπάνια που τιμά τις γυναίκες της Επανάστασης του 1821, παρουσιάστηκε στα social media και αναφέρεται σε πολλές σημαντικές γυναίκες της εποχής, όπως τη Μαντώ Μαυρογένους, τις Μεσολογγίτισσες και αρκετές ακόμη.

Leave a Comment