Η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για το σκάνδαλο των υποκλοπών (Βίντεο)

Έντονος διάλογος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με το σκάνδαλο παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και της προσπάθειας εγκατάστασης παράνομου λογισμικού.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει πως σήμερα Δευτέρα 8 Αυγούστου, θα προβεί σε έκτακτες δηλώσεις, αναφορικά με το επίμαχο ζήτημα, όπως κι έγινε.

Τα βασικά σημεία της ανακοίνωσης ήταν:

– Πως η παρακολούθηση ήταν νόμιμη, με άδεια εισαγγελέως και διήρκησε τρεις μήνες. Έληξε λίγες ημέρες μετά την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη, ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

– Η ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) υποτίμησε το ζήτημα και αυτό θα διευθετηθεί.

– Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ αποτελεί, έναν από τους πιο ικανούς διπλωμάτες. Θα γίνουν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της.

– Δε γνώριζε τίποτα, διαφορετικά δε θα το επέτρεπε.

– Θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, μιας και στη δημοκρατία δε χωρούν σκιές.

– Μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός, διέταξε άμεσα της σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Παρακολουθήστε λεπτομερώς το βίντεο της ανακοίνωσης για τις υποκλοπές, του κ. Μητσοτάκη

Πηγή βίντεο: Ο Πρωθυπουργός

Μέχρι στιγμής το ΠΑΣΟΚ μέσω των εκπροσώπων του και του κ. Ανδρουλάκη δεν έχουν ζητήσει πρόωρες εκλογές, όπως έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ κι επιμένουν θεσμικά, στην επίλυση του σκανδάλου των υποκλοπών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές και στελέχη του κόμματος, αν οι απαντήσεις που λάβουν από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό δεν είναι αξιόπιστες, θα φτάσουν την υπόθεση, μέχρι τέλους.

Πάντως αναμένεται ένα ιδιαίτερα “καυτό” τελείωμα Αυγούστου στην ελληνική Βουλή, όπου θα λειτουργήσει ξανά μετά τη σύντομη καλοκαιρινή, καθιερωμένη παύση, καθώς πρόκειται η συζήτηση να μεταφερθεί εκεί και να ακολουθήσουν έντονοι διάλογοι.

Αυτό που αναμένουν τόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και αρκετοί πολίτες, είναι αν το σκάνδαλο των υποκλοπών επηρεάσει τις νέες δημοσκοπήσεις και αν θα αποτελέσει αιτία, για πρόωρες εκλογές. Άλλωστε ο υπουργός είχε προαναγγείλει πως αν το κλίμα στην κυβέρνηση γίνει τοξικό, τότε πολύ πιθανόν, να διεξαχθούν νωρίτερα οι εκλογές.

Αντίστοιχα πάντως σκάνδαλα, όπως για παράδειγμα αυτό του Μαΐου στην Ισπανία, με την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του πρωθυπουργού της χώρας Πέδρο Σάντσεθ και της υπουργού Άμυνας, δε φάνηκε να επηρέασαν ιδιαίτερα τους πολίτες και την κοινή γνώμη. Εξάλλου, ας μη γελιόμαστε. Αν ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για τέτοιου είδους ενέργειες, πολλούς, δεν τους ξεπλένει ούτε ο Αμαζόνιος.

Leave a Comment