Η άγνωστη λατρεία μιας απομακρυσμένης φυλής, για τον πρίγκιπα Φίλιππο

Λίγοι γνωρίζουν την ιδιαίτερη σχέση του πρίγκιπα Φιλίππου με μια φυλή απομακρυσμένη από τον πολιτισμό , σε ένα σύμπλεγμα νησιών στον Ειρηνικό Ωκεανό, το Βανουάτου.

Ο λόγος για το νησί Τάνα, που μαζί με το βρετανικό λαό είναι απαρηγόρητο για το θάνατο του Φιλίππου και μάλιστα θεωρεί εδώ και πολλά χρόνια, πως ο δούκας αποτελεί μετενσάρκωση κάποιου θεού, κάποιου πολεμιστή ή κάποιας πολύ σημαντικής οντότητας, που ακόμη και σήμερα ζει στα βουνά τους.

Ο πρίγκιπας διατηρούσε επαφές μαζί τους και μάλιστα τους έστελνε φωτογραφίες με ένα ρόπαλο από μια τελετουργία, που του είχαν δωρίσει.

Το επόμενο διάστημα θα συναντιούνται διοργανώνοντας τελετές στη μνήμη του δούκα, ενώ ο θάνατός του ίσως στρέψει τη λατρεία τους προς το πρόσωπό του, σε άλλη κατεύθυνση. Οι ίδιοι άλλωστε δεν ασπάζονται τη μοναρχία.

Οι κάτοικοι πάντως της περιοχής αυτής επέλεξαν να ζήσουν μακριά από τον πολιτισμό και τα σύγχρονα μέσα, παρόλη την εύκολη πρόσβασή τους σε αυτά εφόσον το επιθυμούσαν, γι’ αυτό και έχουν αναπτύξει ένα δικό τους συλλογισμό σε σχέση με τον πρίγκιπα Φίλιππο, που δεν είναι σαφές πότε και πώς ακριβώς ξεκίνησε.

Leave a Comment