Έρχεται αυστηρότερο lockdown – Οι αλλαγές στην κυκλοφορία και τους κωδικούς μετακίνησης

Νέα μέτρα αυστηρότερου lockdown αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από αύριο το πρωί στις 6, μέχρι τις 16 Μαρτίου στις 6 π.μ., λόγω της εκτόξευσης των κρουσμάτων, όσον αφορά στον αριθμό τους.

Αλλαγές πρόκειται να πραγματοποιηθούν και σε κάποιους κωδικούς μετακίνησης, στο 13033.

Για τον κωδικό 2, δηλαδή μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και για τον κωδικό 3 που αφορά στη μετάβαση σε τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες, η μετακίνηση θα γίνεται εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά, από την οικία του καθενός.

Για τον κωδικό 6, η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο σε όλη τη χώρα και δεν μπορεί να μεταβεί κανείς σε άλλη περιοχή.

Για τον κωδικό 4 που αφορά στην παροχή βοήθειας, αναμένεται να δοθούν περισσότερες πληροφορίες.

Κάποιες περιοχές πρόκειται να ενταχθούν στις περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου (βαθύ κόκκινο).

Οι περιοχές αυτές είναι˸

Η Περιφέρεια Αττικής, αλλά και οι ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, Άρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο) και ο Δήμος Καλυμνίων.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές, εντάσσονται στις περιοχές υψηλού κινδύνου (κόκκινο).

Όσον αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας, στις περιοχές αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει απαγόρευση από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Εξαίρεση αποτελούν η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί.

Leave a Comment