Εκτός της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο Νίκος Παππάς – Το βίαιο επεισόδιο και οι αντιδράσεις

Εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τέθηκε ο Νίκος Παππάς, μετά από καταγγελία για επίθεση σε Έλληνα δημοσιογράφο, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Το επεισόδιο, φέρεται να συνέβη το βράδυ της Τρίτης σε μπαρ, όπου βρισκόταν η ελληνική δημοσιογραφική αποστολή. Ο δημοσιογράφος του News24/7, Νίκος Γιαννόπουλος, κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από τον ευρωβουλευτή τη στιγμή, που αποχωρούσε από το μαγαζί, για να επιστρέψει στο ξενοδοχείο του.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο δημοσιογράφος δέχθηκε πρώτα σπρώξιμο με το πόδι από τον κ. Παππά και στη συνέχεια, δύο γροθιές στο πίσω μέρος του κεφαλιού, με αποτέλεσμα, να πέσει στο έδαφος. Το περιστατικό εξελίχθηκε χωρίς φανερή πρόκληση, όπως αναφέρει ο ίδιος και στη συνέχεια υπέβαλε μήνυση στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, της Αλσατίας. Ο ευρωβουλευτής αναζητείται από τις γαλλικές αρχές στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς η ενέργεια αυτή δεν καλύπτεται, από την κοινοβουλευτική του ασυλία.

Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να θέσει τον Νίκο Παππά εκτός ευρωομάδας και να ζητήσει διαγραφή του από το κόμμα ελήφθη άμεσα από τον πρόεδρο του κόμματος, Σωκράτη Φάμελλο, με την αιτιολογία ότι η συμπεριφορά του ευρωβουλευτή ήταν «απαράδεκτη» και «ασυμβίβαστη με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης». Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι θα παραπεμφθεί στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος, ώστε να εξεταστεί περαιτέρω το συμβάν και οι ενδεχόμενες συνέπειες για την πολιτική του σταδιοδρομία

Η ελληνική κυβέρνηση σχολίασε, ότι το περιστατικό όχι μόνο είναι καταδικαστέο από κάθε άποψη, αλλά εγείρει και ερωτήματα για τον τρόπο με τον ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετώπιζε επανειλημμένες, προγενέστερες προσβολές και επιθετικές συμπεριφορές του κ. Παππά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «έπρεπε να συμβεί κάτι τόσο ακραίο, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση και να απομακρύνει, τον εν λόγω ευωβουλευτή».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς απάντησε μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραδεχόμενος ότι «αντέδρασε λάθος», αναφέροντας όμως πως τα Μέσα για άλλη μία φορά τον λοιδορούν και πως δε θα επεκταθεί περαιτέρω για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος το βράδι του συμβάντος, καθώς σέβεται, πως είναι πατέρας δύο παιδιών.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.