Έκκληση βοήθειας από κατοίκους κι εθελοντές της Ρόδου, για τα ζώα που διασώθηκαν από τις πυρκαγιές

Θλίψη έχουν προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα, οι εικόνες των νεκρών ζώων, από τις φονικές πυρκαγιές. Ναι είναι φονικές, γιατί πέρα από τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, καταστράφηκε η φύση. Κι αυτό είναι φόνος, αν μάλιστα λάβουμε υπόψη πως πάντα, ευθύνεται ανθρώπινο χέρι.

Κάτοικοι της Ρόδου εκπέμπουν SOS, αφού δήμαρχος, ολόκληρος ο δήμος και τοπικοί φορείς, είναι άφαντοι. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, κανείς δεν απαντά στο τηλέφωνο που έχει δοθεί ως αρμόδιο, για το θέμα των ζώων. Κάτι μας θυμίζει βέβαια αυτό. Πολλοί δήμοι της Ελλάδας δεν απαντούν στα αντίστοιχα – αρμόδια τηλέφωνα, ιδίως οι μεγαλύτεροι της πρωτεύουσας, συμπρωτεύουσας, αλλά και πολλών επαρχιακών πόλεων. Και αν κατά λάθος το κάνουν, σε παραπέμπουν σε φιλόζωους γνωστούς τους καθώς οι ίδιοι, δεν είναι αρμόδιοι να βοηθήσουν. Ποιοι να είναι άραγε;

Η ουσία είναι πως πολλοί κάτοικοι φιλοξενούν στα σπίτια και τις αυλές τους ζωάκια, ενώ έχουν μεγάλη ανάγκη από βοήθεια. Ο δήμος, δε διαθέτει χώρους. Σύμφωνα μάλιστα με πολίτες του νησιού, τόσο ο δήμαρχος, όσο και πολλοί συντοπίτες και τοπικοί φορείς, ήθελαν να εξαφανίσουν τα ελάφια, με τη νομιμοποίηση του κυνηγιού και άλλα μέσα. Και ας είναι προστατευόμενο είδος και σύμβολο της Ρόδου (πλατόνι ή αλλιώς Dama Dama).

Κι επειδή κυκλοφορεί μία είδηση πως η Ρόδος, δε χρειάζεται άλλα είδη πρώτης ανάγκης κι έχει υπερκαλυφθεί, αυτό λέμε, χρειάζεται. Όσοι μπορούν να φιλοξενήσουν ή και να υιοθετήσουν ζωάκι, βρήκαν τον κατάλληλο τρόπο. Σκυλάκια, γατάκια, κουνελάκια, λαγοί, πρόβατα, ελάφια και τόσες ακόμη ψυχές.

Ευτυχώς, που δε θρηνήσαμε και πάλι ζωές.

Ή μάλλον θρηνήσαμε, αλλά το όνομά τους θα γραφτεί, στα ψιλά γράμματα.

Leave a Comment