Έφυγε από τη ζωή ο Πελέ

Στα 82 του χρόνια κι έχοντας κατακτήσει τα γήπεδα και τις καρδιές των φίλων του ποδοσφαίρου, ο Πελέ, έφυγε χθες 29 Δεκεμβρίου από τη ζωή, σκορπίζοντας μεγάλη θλίψη στους φιλάθλους, όλου του κόσμου.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο και γεννήθηκε στη Βραζιλία, το 1940. Έχει αναγνωριστεί ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών από τη FIFA και τη Δ.Ο.Ε. κι ευρέως θεωρείται ως ο μεγαλύτερος, στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Οι άτυποι τίτλοι που του αποδόθηκαν, πολλοί. Ήταν γνωστός ως ο «Βασιλιάς του Ποδοσφαίρου», ενώ κατέχει επίσης τον τίτλο, «Αθλητής του Αιώνα», από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Το 2000 σε παγκόσμια διαδικτυακή δημοσκόπηση της FIFA την ανάδειξη του καλύτερου ποδοσφαιριστή του 20ού αιώνα, ήρθε δεύτερος πίσω από το Ντιέγκο Μαραντόνα, ενώ αντίθετα, στην ψηφοφορία της «FIFA Football family» και των αναγνωστών του περιοδικού «FIFA Magazine», ήρθε πρώτος.

Τα αθλητικά του επιτεύγματα, ήταν πολλά. Οι λάτρεις του ποδοσφαίρου θυμούνται και αναβιώνουν συνεχώς, τις μεγάλες του επιτυχίες. Εδώ και αρκετά χρόνια βρισκόταν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας -κάνοντας βέβαια συχνά σχολιασμούς για επίμαχα ματς- λόγω των προβλημάτων υγείας, που αντιμετώπιζε.

Το παρατσούκλι Πελέ του αποδόθηκε στο σχολείο από ένα συμμαθητή του, με τον οποίο μάλιστα τσακώθηκε για το λόγο αυτό και πήρε αποβολή.

Leave a Comment